Τεχνολογία παρασκευής τυριού

Βούρου, Αικατερίνη (2021) Τεχνολογία παρασκευής τυριού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG49_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (12MB)

Abstract

Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη του ποιοτικού ελέγχου κυρίως στο γάλα και στο τυρί, καθώς και οι μέθοδοι και οι τεχνικές που εφαρμόζουν οι διάφορες επιχειρήσεις για τον συγκεκριμένο έλεγχο. Ο καλά οργανωμένος ποιοτικός έλεγχος μπορεί να φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα και να έχει ως συνέπεια την επίτευξη σημαντικών οικονομικών ωφελειών. ` Με τον ποιοτικό έλεγχο επιτυγχάνεται η παραγωγή προϊόντων στην κατάλληλη ποιότητα. Για να είναι όμως ο ποιοτικός έλεγχος αποτελεσματικός, αλλά και όσο το δυνατό οικονομικότερος θα πρέπει να διεξαχθεί σωστά και να αποφευχθούν σφάλματα κατά την εφαρμογή του και τα τρόφιμα που θα φτάσουν από τη φάρμα στο πιάτο του καταναλωτή να είναι ασφαλή. Επίσης, σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι να αναφερθεί στην άρτια διαδικασία τυροποίησης του γάλακτος, τις μεθόδους πήξης, τα λάθη που πρέπει να αποφευχθούν στην διαδικασία αυτή και τις συνθήκες που πρέπει να επικρατούν. Τέλος, θα αναφερθούν και όλες οι πιθανές αλλοιώσεις στα διάφορα είδη τυριών που παρασκευάζονται.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δαλαμήτρα Στεργιανή
Uncontrolled Keywords: Νωπό γάλα, Παστεριωμένο γάλα, Αποστειρωμένο γάλα, Ποιοτικός έλεγχος, Αντιβιοτικά, Μαστίτιδα, Τυροποίηση
Subjects: Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 17 Feb 2022 09:39
Last Modified: 17 Feb 2022 09:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11551

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top