Εγχειρίδιο χρήσης του προγράμματος SOLIDWORKS 2018

Κωνσταντινίδης, Πέτρος - Ιωσήφ Κ. (2019) Εγχειρίδιο χρήσης του προγράμματος SOLIDWORKS 2018. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS39_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί ένα εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού SolidWorks. Το SolidWorks είναι ένας παραμετρικός μοντελοποιητής, δηλαδή χρησιμοποιεί διαστάσεις και παραμέτρους για να ορίσει και να διαχειριστεί τρισδιάστατα αντικείμενα. Σκοπός της εργασίας είναι να βοηθήσει χρήστες οι οποίοι δεν έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία με το λογισμικό. Ο χρήστης μαθαίνει καλύτερα μέσα από την ατομική εξάσκηση, για αυτόν τον λόγο η εκμάθηση γίνεται μέσω ασκήσεων που επεξηγούνται βήμα προς βήμα. Αυτές ξεκινάνε από το πως να ανοίξει ο χρήστης ένα νέο αρχείο SolidWorks και φτάνουν μέχρι την αποθήκευση του τελικού αποτελέσματος. Ωστόσο, πριν τις ασκήσεις γίνετε και μία μικρή αναφορά στην θεωρία των εντολών. Η πτυχιακή εργασία στην αρχή, περιλαμβάνει μία εισαγωγή για το περιβάλλον εργασίας του SolidWorks και κάποια πράγματα που πρέπει ο χρήστης να γνωρίζει από πριν, τα οποία θα τον βοηθήσουν έμμεσα στον σχεδιασμό. Συνεχίζει με την εκμάθηση δημιουργίας τρισδιάστατων αντικειμένων, την εκμάθηση δημιουργίας μηχανολογικού σχεδίου από ήδη υπάρχοντα parts ή assembly, την εκμάθηση δημιουργίας συναρμολόγησης διάφορων αντικειμένων με σκοπό τη δημιουργία ενός ξεχωριστού αντικειμένου. Τέλος, η πτυχιακή εργασία περιλαμβάνει την εκμάθηση δημιουργίας ρεαλιστικής απεικόνισης τρισδιάστατων αντικειμένων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κακούλης Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Λογισμικό SolidWorks
Subjects: Β > Βιομηχανικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 04 Feb 2022 07:47
Last Modified: 04 Feb 2022 07:47
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11540

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top