Σχεδιασμός και κατασκευή επίπλων εργαστηρίου

Παρασχόπουλος, Αλέξανδρος - Δημήτριος Γ. (2019) Σχεδιασμός και κατασκευή επίπλων εργαστηρίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS35_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Το εργαστήριο είναι μια εγκατάσταση που παρέχει ελεγχόμενες συνθήκες στις οποίες μπορεί να εκτελεστεί επιστημονική ή τεχνολογική έρευνα. Τα εργαστήρια για επιστημονική έρευνα μπορούν να πάρουν πολλές μορφές λόγω των διαφορετικών απαιτήσεων εξειδίκευσης στα διάφορα πεδία της επιστήμης και της μηχανικής. Για αυτό ανάλογα με το είδος της έρευνας που παίρνει μέρος στο εργαστήριο, αυτό εξοπλίζεται και αναλόγως. Όμως όσο και διαφορετικό αντικείμενο έρευνας έχει κάθε εργαστήριο, διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα εργαστήρια που υπάρχουν. Τέτοια χαρακτηρίστηκα είναι τα έπιπλα που επενδύουν τον χώρο. Κάθε εργαστήριο διαθέτει πάγκο εργασιών, ερμάρια και καθίσματα. Τα έπιπλα αυτά αποτελούν τα αναγκαία υλικά για να εξασφαλίσουν τις άνετες συνθήκες εργασιών για τα άτομα που εργάζονται σε αυτά. Η ανάγκη κάλυψης των υλικών απαιτήσεων ενός εργαστηρίου ήταν το κίνητρο σχεδιασμού και κατασκευής των επίπλων. Διότι όπως αναφέραμε είναι τα βασικά έπιπλα που χρειάζεται ένας χώρος εργαστηρίου για την ομαλή λειτουργία του. Για αυτό τον λόγο σχεδίασα και κατασκεύασα τα έπιπλα αυτά. Τα οποία είναι ένας συνδυασμός από τέσσερεις κύβους ,ένας φωριαμός τεσσάρων θέσεων, τέσσερεις πτυσσόμενες καρέκλες και ένας αναδιπλωμένος πάγκος εργασιών. Τα έπιπλα αυτά σχεδιάστηκαν και χαρακτηρίζονται από τον συνδυασμό της απλότητας και της λειτουργικότητας. Αφού κύριο μέλημα ήταν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις διάφορες απαιτήσεις που θα αντιμετώπιζε το εργαστήριο. Είτε από άποψη ελευθερίας κινήσεως είτε από άποψη αποθηκευτικού χώρου.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Σχεδιασμός επίπλων εργαστηρίου, Κατασκευή επίπλων εργαστηρίου
Subjects: Β > Βιομηχανικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 04 Feb 2022 07:27
Last Modified: 04 Feb 2022 07:27
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11538

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top