Ανάπτυξη κινητής εφαρμογής για την προώθηση δημόσιων εκδηλώσεων κάνοντας χρήση υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους

Μιχαλοδημητράκη, Γεωργία (2021) Ανάπτυξη κινητής εφαρμογής για την προώθηση δημόσιων εκδηλώσεων κάνοντας χρήση υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ΕΙ32_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας έξυπνης εφαρμογής για την προώθηση δημοσίων εκδηλώσεων κάνοντας χρήση υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους. Πρόκειται για ένα εύχρηστο εργαλείο πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτισμικών γεγονότων που διευκολύνει την καθημερινότητα των χρηστών. Ξεκινώντας, για να καταστεί κατανοητός ο τρόπος σχεδίασης και ανάπτυξης της εφαρμογής θεωρείται απαραίτητη η αποσαφήνιση και η σκιαγράφηση βασικών θεωρητικών εννοιών. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται το cloud computing, επισημαίνοντας τα οφέλη, αλλά και τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν από την χρήση του. Ακολουθεί εισαγωγή στο λειτουργικό σύστημα android με αναφορές, στην ιστορική του εξέλιξη, την ιδέα ανάπτυξης του λογότυπού του και παρουσιάζονται τα στάδια εξέλιξης του από την πρώτη ημέρα εμφάνισης έως και σήμερα. Το θεωρητικό μέρος ολοκληρώνεται με την προβολή του βασικού υποβάθρου της εφαρμογής που αφορά τις έξυπνες πόλεις και τις πολιτισμικές εκδηλώσεις. Οροθετείται η έννοια της έξυπνης πόλης δίνοντας τα χαρακτηριστικά της, ενώ ταυτόχρονα, παρουσιάζεται η σημασία των πολιτιστικών εκδηλώσεων και η έννοια Smart Culture. Στην συνέχεια της εργασίας παρουσιάζεται η cloud πλατφόρμα που έρχεται να υλοποιήσει της έννοιες της έξυπνης πόλης και του smart culture. Παρατίθενται οι μέθοδοι και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη της εφαρμογής αναλύοντας το κάθε τμήμα της. Εν συνεχεία, παρουσιάζονται στιγμιότυπα οθόνης της εφαρμογής προβάλλοντας τα βήματα που θα μπορεί να ακολουθήσει ο χρήστης και ο διαχειριστής. Καταλήγοντας, επισυνάπτεται ο κώδικας της πλατφόρμας που χρησιμοποιήθηκε κάποια γενικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την υλοποίηση της, αλλά και μερικές προτάσεις για την πιθανή μελλοντική της εξέλιξη.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μιχάλας Άγγελος
Uncontrolled Keywords: Τεχνολογία, Έξυπνες συσκευές, Πολιτισμικά δρώμενα, Ενημέρωση, Τεχνολογικές εξελίξεις, Cloud πλατφόρμα, Smart Culture, Android, Προγραμματισμός εφαρμογών.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
C > Cloud computing
Λ > Λειτουργικά συστήματα
Π > Πολιτισμός
Τ > Τεχνολογία της πληροφορίας
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Feb 2022 08:37
Last Modified: 07 Feb 2022 08:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11528

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top