Η αξία των προστίμων και των ελέγχων στην προσπάθεια της μείωσης των εργατικών ατυχημάτων

Παναγοπούλου, Χριστίνα Π. (2019) Η αξία των προστίμων και των ελέγχων στην προσπάθεια της μείωσης των εργατικών ατυχημάτων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS22_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Όπως είναι γνωστό οι επιχειρήσεις αποτελούν το παραγωγικό κέντρο της οικονομίας καθώς δίχως αυτές θα υπήρχε κατά πολύ μειωμένη παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών και θα μειωνόταν πάρα πολύ το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και ο πλούτος που παράγει η κάθε οικονομία. Βασικός συντελεστής παραγωγής για τις επιχειρήσεις είναι ο άνθρωπος, δηλαδή οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται σε αυτές. Επομένως κύριο μέλημα των επιχειρήσεων εκτός από τη παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών και τη πραγματοποίηση κερδών θα πρέπει να είναι η υγιεινή και η ασφάλεια στο χώρο εργασίας τους. Έτσι η μείωση των εργατικών ατυχημάτων θα πρέπει να είναι μια πολύ βασική προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις. Στη κατεύθυνση αυτή το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει κομβικό ρόλο στο να διενεργεί επιτόπιους ελέγχους στις επιχειρήσεις και οι ελεγκτές να διαπιστώνουν εάν όντως τηρούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία διαφορετικά θα πρέπει να επιβάλλονται τα καθορισμένα από το νόμο πρόστιμα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τοπαλίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Εργατικό ατύχημα, Πρόστιμα, Επιθεώρηση εργασίας, ΣΕΠΕ, Επιχείρηση, Εργαζόμενος, Ερωτηματολόγιο
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Jan 2022 08:53
Last Modified: 28 Jan 2022 08:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11513

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top