Μελέτη των δικτύων που καθορίζονται από λογισμικό (Software Defined Networking - SDN) και υλοποίηση εφαρμογής παραμετροποίησης δικτυακών υπηρεσιών με βάση το Ryu SDN framework

Τάτο, Ίλντι (2021) Μελέτη των δικτύων που καθορίζονται από λογισμικό (Software Defined Networking - SDN) και υλοποίηση εφαρμογής παραμετροποίησης δικτυακών υπηρεσιών με βάση το Ryu SDN framework. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ΕΙ24_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο την εξερεύνηση της τεχνολογίας SDN (Software Defined Networking), την παρουσίαση των βασικών αρχών της αρχιτεκτονικής και στην συνέχεια την ανάπτυξη μίας εφαρμογής SDN με την χρήση του Ryu SDN framework. Θα παρουσιαστούν επίσης το πρωτόκολλο OpenFlow και οι SDN ελεγκτές (controllers) και μεταγωγείς (switches), ενώ θα ακολουθήσει μια ανάλυση του πλαισίου λειτουργίας της πλατφόρμας Ryu παρουσιάζοντας πολλά από τα χαρακτηριστικά της, καθώς επίσης και σειρά δοκιμών σε περιβάλλον εργαστηρίου που αποδεικνύουν τις αναφερθείσες λειτουργίες του ελεγκτή.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νικολάου Σπυρίδων
Uncontrolled Keywords: Δικτύωση καθοριζόμενη από λογισμικό, Ryu, OpenFlow, Mininet, SDN Controller, Multipath Load Balancer, Flow, Network Virtualization, SDN (Software Defined Networking).
Subjects: Δ > Δίκτυα υπολογιστών - Πρωτόκολλα
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Λ > Λογισμικό υπολογιστών
Π > Προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Π > Προγραμματιζόμενοι ελεγκτές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Jan 2022 13:07
Last Modified: 27 Jan 2022 13:07
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11511

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top