Δημιουργικός σχεδιασμός χαρακτήρων και ανάπτυξη θεματικών αντικειμένων

Σταματίου, Γεωργία Στ. (2019) Δημιουργικός σχεδιασμός χαρακτήρων και ανάπτυξη θεματικών αντικειμένων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS5_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα την ανάπτυξη και σχεδίαση χαρακτήρων, που μπορούν να βρεθούν σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, κόμικς, διαφημίσεις και στο σινεμά. Για να σχεδιαστούν πρέπει να υπάρχει ένα concept που θα αντιπροσωπεύει τον κάθε χαρακτήρα και για να εντοπιστεί αυτό θα βοηθήσει η τεχνική του mindmap. Αφού θα υπάρχει πλέον concept για τον κάθε ήρωα θα καταγραφεί μία μικρή επεξηγηματική ιστορία, ανάλογα με το είδος που αντιπροσωπεύει ο καθένας. Παρακάτω θα τοποθετηθούν τα σχέδια, πρώιμα και τελικά, που βοήθησαν στην εξέλιξη των ηρώων, καθώς και η τελική τους εικόνα. Μαζί με αυτά θα υπάρχουν και διάφορα σχόλια που θα εξηγούν την σχεδιαστική πορεία που ακολουθήθηκε, βοηθώντας τον αναγνώστη να κατανοήσει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα και την ιστορία του καθενός. Στην πορεία θα αναπτυχθούν αντικείμενα εμπνευσμένα από τους χαρακτήρες που έχουν σχεδιαστεί, με εμπορικό σκοπό. Για αυτά επίσης θα υπάρχουν πρώιμα και τελικά σχέδια με συνοδευτικά σχόλια για να περιγράφεται η κάθε σημαντική σχεδιαστική λεπτομέρεια. Όταν επιτευχθεί η επιθυμητή τους μορφή θα σχεδιαστούν με την βοήθεια του προγράμματος εικονικής μορφοποίησης πηλού, Sculptris. Στην συνέχεια θα καταγραφούν σχόλια και παρατηρήσεις που αξίζουν να σημειωθούν για το πρόγραμμα, καθώς και κάποια προτερήματα και μη, για την επιλογή σχεδιασμού αντικειμένων σε ενός τέτοιο είδους πρόγραμμα. Κλείνοντας στην διπλωματική εργασία θα σημειωθούν τα συμπεράσματα, που έχουν προκύψει από την συνολική εργασία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυράτσης Παναγιώτης, Μανάβης Αθανάσιος
Uncontrolled Keywords: Κόμικς, Σχεδιασμός χαρακτήρων, Video game, Διαφήμιση, Cinema
Subjects: Β > Βιομηχανικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Jan 2022 07:22
Last Modified: 19 Jan 2022 07:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11494

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top