Συστήματα ποιότητας στην Ε.Ε. και αγροτικά προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης στην Ελλάδα

Τσίλκος, Ευρυπίδης (2021) Συστήματα ποιότητας στην Ε.Ε. και αγροτικά προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap1_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τα συστήματα ποιότητας που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) όσον αφορά τα προϊόντα αγρο-διατροφής. Τέτοια συστήματα αφορούν τα προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΓΕ) όπως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) καθώς και Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ). Σε ορισμένα προϊόντα χρησιμοποιείται και ο όρος Εξόχως Απόκεντρων Περιοχών κυρίως για προϊόντα άλλων χωρών. Στην συνέχεια θα παρουσιαστούν λεπτομερώς όλα τα εγχώρια προϊόντα που φέρουν κάποιο από τα σήματα γεωγραφικής ένδειξης. Τα προϊόντα αυτά χωρίζονται τόσο σε ζωικής όσο και φυτικής προέλευσης όπου και θα αναλυθούν όλα εκτενέστερα. Ωστόσο θα αναλυθεί και η κατηγόρια που εμπεριέχει προϊόντα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας τα οποία φέρουν το ανάλογο σήμα. Τέλος, στο επόμενο κεφάλαιο θα αναλυθεί η σημασία του μάρκετινγκ στα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης και κατά πόσο συνεισφέρει σε αυτά. Επιπλέον, θα αναπτυχθεί η σχέση των καταναλωτών και οι προτιμήσεις της αγοράς με βάση τα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: Αγροτικά προϊόντα, Ποιότητα, Προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης, Ελλάδα
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Dec 2021 12:05
Last Modified: 09 Dec 2021 12:05
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11479

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top