Σχεδιασμός και ανάπτυξη ψηφιακών χαρακτήρων με μοντέλα πηλού

Ριζόπουλος, Μάριος Α. (2018) Σχεδιασμός και ανάπτυξη ψηφιακών χαρακτήρων με μοντέλα πηλού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS41_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Ο σκοπός της εργασίας είναι ο σχεδιασμός, η δημιουργία και η ανάπτυξη ψηφιακών μοντέλων με πηλό (Clay Modeling) στο οποίο απεικονίζονται πλήρως 40 διαφορετικές πτυχές μοντέλων τα οποία υλοποιήθηκαν στο πρόγραμμα της Autodesk, Mudbox. Οι ιδέες συντελέστηκαν ύστερα από ένα σύνολο ιδεών και πληροφοριών τα οποία ενστερνίστηκαν από στοιχεία της καθημερινότητας, και διάφορα άλλα μέσα και μέσα από αυτές δημιουργήθηκαν και οι ανάλογες φιγούρες με την αντίστοιχη αμφίεση και στοιχεία. Σχεδιάστηκαν 30 χαρακτήρες οι οποίοι είναι προϊόν μυθοπλασίας και αποτελούνται από 2 ομάδες τους Majors και τους Decadents, 17 χαρακτήρες αναλογούν στους Majors και 13 στους Decadents, οι οποίοι έχουν έναν η δυο αντιπάλους έκαστος. Εμπνευσμένοι λοιπόν από διάφορα μέσα ο κάθε ένας από αυτούς έχει και τον αντίστοιχο αντίπαλο με συγκεκριμένες λειτουργίες και ικανότητες βάση πλάνου. Επιπλέον, ακόμη 10 χαρακτήρες-μοντέλα δημιουργήθηκαν οι οποίοι συντέλεσαν σημαντικό ρόλο και παρουσία στην ιστορία της Ελλάδος, αρκετοί από αυτούς είναι από χρονικές και ιστορικές περιόδου όπως της Αρχαίας Ελλάδας, της Νεοελληνικής ιστορίας και άλλα αρκετά μοντέλα από την ελληνική μυθολογία όπως θεοί, μυθικά πλάσματα. Σε αυτά τα μοντέλα έγινε η πλήρης 1:1 απεικόνιση τους μέσω του προγράμματος Mudbox. Τέλος, αφού αναλύθηκαν όλες οι εμπνεύσεις και τα concept, έγινε η υλοποίηση και η ολοκλήρωση τους μέσα από διάφορα προγράμματα με κύριο πρόγραμμα το Mudbox, το 3ds MAX και το Autodesk Inventor τα οποία κάθε ένα από τα εργαλεία αυτά λειτούργησε σαν συνδετικός κρίκος για την υλοποίηση των ψηφιακών μοντέλων με τις ανάλογες προδιαγραφές-λειτουργίες, και η τελική απεικόνιση τους (render) μέσω του Mudbox.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυράτσης Παναγιώτης, Μανάβης Αθανάσιος
Uncontrolled Keywords: Clay Modeling, Πρόγραμμα Mudbox, Μοντέλα πηλού, Ψηφιακοί χαρακτήρες, Ψηφιακή μοντελοποίηση
Subjects: Β > Βιομηχανικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Dec 2021 11:44
Last Modified: 09 Dec 2021 11:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11478

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top