Βιοκλιματικός ανασχεδιασμός κτιρίου βιβλιοθήκης: μελέτη περίπτωσης

Αρβανίτης, Αθανάσιος Π. (2020) Βιοκλιματικός ανασχεδιασμός κτιρίου βιβλιοθήκης: μελέτη περίπτωσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M31_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με το πρόβλημα του βιοκλιματικού ανασχεδιασμού ενός δημόσιου κτιρίου και συγκεκριμένα μιας βιβλιοθήκης. Πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία, η υλοποίηση της οποίας γίνεται μετά από ενδελεχή μελέτη. Θα πρέπει να μελετηθούν δεδομένα που έχουν να κάνουν με τις καιρικές συνθήκες και το κλίμα της περιοχής, τον προσανατολισμό του προς υλοποίηση κτιρίου αλλά και τις απαιτήσεις που υπάρχουν για τον σχεδιασμό και τους εσωτερικούς χώρους. Για να μπορέσει να γίνει αντιληπτή και πλήρως κατανοητή η συγκεκριμένη διαδικασία η παρούσα εργασία αρχικά εστιάζει σε ένα θεωρητικό υπόβαθρο, εξηγώντας ορισμένα καίρια γεγονότα που οδήγησαν στην εξέλιξη και τη συστηματική υιοθέτηση αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού σε πολλά κτίρια στις μέρες μας. Έπειτα, δίνεται προσοχή σε παραδείγματα που αξιοποίησαν αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού στην Ελλάδα, ενώ ύστερα γίνεται ανάλυση βασικών τεχνικών και μεθόδων βιοκλιματικού σχεδιασμού. Στη συνέχεια, η εργασία περιστρέφεται γύρω από τις παρεμβάσεις για βιοκλιματικό σχεδιασμό σε μια βιβλιοθήκη, εστιάζοντας σε όλες τις πτυχές που διέπουν τον βιοκλιματικό σχεδιασμό (θερμομόνωση, φυσικός αερισμός, ηχομόνωση, εξοικονόμηση ενέργειας). Τέλος, δίνονται συμβουλές πάνω σε αυτές τις τεχνικές και εξάγονται κάποια τελευταία συμπεράσματα, μαζί με ορισμένες προτάσεις για μελλοντική μελέτη.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ταουσανίδης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Βιοκλιματικός σχεδιασμός, Ενεργειακός σχεδιασμός, Βιοκλιματική Μελέτη Κτιρίου
Subjects: Β > Βιοκλιματική αρχιτεκτονική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 05 Nov 2021 11:46
Last Modified: 05 Nov 2021 11:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11457

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top