Ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη

Αραμπατζή, Νικολέτα - Μαρία (2020) Ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX107_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (598kB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία γίνεται λόγος για τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις προοπτικές ανάπτυξής τους στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα Κοζάνης. Ειδικότερα, αναλύεται η δομή και η λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πώς αυτές ασκούν οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ενότητα Κοζάνης. Στη συνέχεια, αφού παρουσιάζεται μία σύντομη οικονομική ανάλυση της ελληνικής οικονομίας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο (NUTS 2, NUTS 3), εντοπίζονται οι επιδράσεις των πρόσφατων οικονομικών κρίσεων στη λειτουργία των ΜμΕ (παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, κρίση της πανδημίας του Covid-19). Τέλος, κατόπιν της παραπάνω ανάλυσης, γίνονται μερικές προτάσεις για τον τρόπο που μπορούν οι ΜμΕ να αναπτυχθούν εντός της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Π.Ε. Κοζάνης, Οικονομική ανάλυση, Ελληνική οικονομία, Χρηματοπιστωτική κρίση, Κρίση πανδημίας
Subjects: Α > Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν
Ε > Επιχειρήσεις - Οικονομία
Ε > Επιχειρήσεις, Μικρομεσαίες
Μ > Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 04 Nov 2021 08:26
Last Modified: 04 Nov 2021 08:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11448

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top