Σύγκριση μιας συστημικής με μια συνεταιριστική τράπεζα την περίοδο 2007 - 2017

Βέρρου, Ιωάννα and Πετρίδου, Δέσποινα (2020) Σύγκριση μιας συστημικής με μια συνεταιριστική τράπεζα την περίοδο 2007 - 2017. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX98_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η εργασία που ακολουθεί αφορά μία χρηματοοικονομική αξιολόγηση ως προς την πορεία δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μίας συστημικής και μίας συνεταιριστικής τράπεζας για τις χρήσεις 2007-2017. Η εργασία θέτει ως σκοπό τη διερεύνηση της οικονομικής κατάστασης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν επιλεχθεί. Συγκεκριμένα, μέσα από την ανάλυση που επιτυγχάνεται σκοπός είναι να εξεταστεί κατά πόσο βιώσιμα είναι τα υπό εξέταση πιστωτικά ιδρύματα. Σε όλη τη διαδικασία της χρηματοοικονομικής ανάλυσης μεγάλο ρόλο διαδραμάτισε η λήψη των οικονομικών στοιχείων των τραπεζών μέσα από τις οικονομικές καταστάσεις (Ισολογισμούς, Αποτελέσματα Χρήσης) που έχουν δημοσιεύσει κατά τη χρονική περίοδο 2007-2017. Σε γενικές γραμμές, η μελέτη αποσκοπεί στο να παρουσιάσει το βαθμό κερδοφορίας ή ζημίας των υπό εξέταση τραπεζών. Σχετικά με την μεθοδολογία εκπόνησης της εργασίας, αποτελεί μία χρηματοοικονομική μελέτη. Αρχικά, γίνεται παρουσίαση του θεωρητικού μέρους της εργασίας και στη συνέχεια διεξάγεται η ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών που έχουν επιλεχθεί μέσα από πίνακες και διαγράμματα. Επίσης, σημειώνεται ότι, για την πραγματοποίηση της χρηματοοικονομικής ανάλυσης χρησιμοποιήθηκε και η ανάλυση των οικονομικών δεικτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Χρηματοπιστωτικό σύστημα, Ελληνικές συστημικές τράπεζες, Ελληνικές συνεταιριστικές τράπεζες, Τράπεζα Πειραιώς, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Οικονομικοί δείκτες, Αποτελέσματα χρήσης, Ισολογισμοί
Subjects: Τ > Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - Χρηματοοικονομική ανάλυση
Τ > Τράπεζες και τραπεζική, Συνεταιριστικές - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Nov 2021 14:37
Last Modified: 01 Nov 2021 14:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11442

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top