Χρηματοοικονομική ανάλυση των εταιριών ELPE και MOTOR OIL με μοντέλο χρεωκοπίας ALTMAN και DuPont

Νάτσο, Στασινή (2020) Χρηματοοικονομική ανάλυση των εταιριών ELPE και MOTOR OIL με μοντέλο χρεωκοπίας ALTMAN και DuPont. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX79_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την μελέτη του κλάδου των διυλιστηρίων μέσω της ανάλυσης δύο εταιρειών και συγκεκριμένα της ΕΛΠΕ και της MOTOR OIL. Η ανάλυση θα πραγματοποιηθεί μέσω της αποδοτικότητας των εταιρειών με την DuPont ανάλυση η οποία είναι μια εκτεταμένη εξέταση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (ROE) μιας εταιρείας. Η συγκεκριμένη εταιρεία αναλύει το καθαρό περιθώριο κέρδους, τον κύκλο εργασιών περιουσιακών στοιχείων και τη χρηματοοικονομική μόχλευση. Αυτή η ανάλυση αναπτύχθηκε από την DuPont Corporation το έτος 1920. Οι επενδυτές, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και οι χρηματοοικονομικοί διαχειριστές μιας εταιρείας χρησιμοποιούν συχνά το μοντέλο ανάλυσης απόδοσης κεφαλαίων DuPont για να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διάρθρωση του κεφαλαίου της εταιρείας και τους παράγοντες που συμβάλλουν στην απόδοση της κατανομής των ιδίων κεφαλαίων. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εργασία θα μελετήσει την πιθανότητα χρεωκοπίας των εταιρειών με το μοντέλο Altman Z-Score. Το Altman Z-Score χρησιμοποιείται για να προβλέψει την πιθανότητα πτώχευσης μιας επιχείρησης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ο τύπος βασίζεται σε πληροφορίες που βρίσκονται στην κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων και στον ισολογισμό ενός οργανισμού. Η βαθμολογία Z-Score βασίζεται στη ρευστότητα, την κερδοφορία, τη φερεγγυότητα, τη δραστηριότητα πωλήσεων και τη μόχλευση της κάθε επιχείρησης. Τέλος, θα γίνει σύγκριση των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από τις προαναφερθέντες μεθόδους για τις δύο εταιρείες σε ότι αφορά την αποδοτικότητα και το ενδεχόμενο πτώχευσης στο άμεσο μέλλον.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Κλάδος διυλιστηρίων, DuPont ανάλυση, Altman Z-Score, Αποδοτικότητα, Κερδοφορία, Πτώχευση, Μοντέλα πρόβλεψης χρεωκοπίας, ΕΛΠΕ, MOTOR OIL
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Χ > Χρεοκοπία
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Oct 2021 09:41
Last Modified: 07 Oct 2021 09:41
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11380

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top