Συγκριτική μελέτη 10 υβριδίων καλαμποκιού

Διαμαντίδου, Παρθένα and Ντούφα, Μαρία (2003) Συγκριτική μελέτη 10 υβριδίων καλαμποκιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp11_2003.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (605kB)

Abstract

Το καλαμπόκι (Zea mays L.) αποτελεί από τις πλέον σημαντικές καλλιέργειες στην χώρα μας. Η προσαρμοστικότητα των υβριδίων στα διάφορα περιβάλλοντα της χώρας μας αποτελεί μια συνεχή και αδιάκοπη προτεραιότητα σε όλα τα βελτιωτικά προγράμματα. Η περιγραφή των υβριδίων αυτών με τη χρήση μορφολογικών, φυσιολογικών, αγρονομικών και τεχνολογικών χαρακτηριστικών, είναι αναγκαία προκειμένου να εγγραφεί ένα υβρίδιο στον Εθνικό Κατάλογο Καλλιεργούμενων Ποικιλιών αφ' ενός και αφ' ετέρου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των βελτιωτών - δημιουργών (Breeder' s Rights. Η εργασία αυτή έδειξε ότι από τα 12 χαρακτηριστικά των υβριδίων καλαμποκιού που αξιολογήθηκαν τα 3 παραλλάσσουν δηλαδή, το τύπος του κόκκου, το χρώμα του άκρου του κόκκου και το χρώμα της οπίσθιας πλευράς, στα 10 υβρίδια. Η μελέτη των αποδόσεων των υβριδίων καλαμποκιού έδειξε να μην υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσά τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ζώτης Στυλιανός
Uncontrolled Keywords: Καλλιέργεια καλαμποκιού, Παραγωγή υβριδίων καλαμποκιού
Subjects: Δ > Δημητριακά
Κ > Καλαμπόκι - Καλλιέργεια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 25 Mar 2015 08:21
Last Modified: 24 Apr 2015 09:51
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1132

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top