Η συμβολή της τηλεργασίας στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης: κοινωνικές επιπτώσεις και επαγγελματικές προοπτικές

Μουρατίδης, Χρήστος and Τσικουράκη, Μαρία (2021) Η συμβολή της τηλεργασίας στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης: κοινωνικές επιπτώσεις και επαγγελματικές προοπτικές. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC15_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η εξέταση της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα τόσο σε επίπεδο εννοιολογικό όσο και σε κοινωνικό-εργασιακό. Η τηλεργασία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και εξαρτώμενη με την ανάπτυξη των τεχνολογιών της πληροφορικής διότι αντανακλά την τάση για εργασιακή ευελιξία και την μεταφορά από τη μια εποχή στην επόμενη. Πιο συγκεκριμένα η παρούσα πτυχιακή εργασία διερευνά το πως μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ο COVID 19 έχει επηρεάσει τον τρόπο εργασίας και το πως η τηλεργασία έχει συμβάλει σε αυτό. Στο πλαίσιο της εργασίας, πραγματοποιήθηκε μια εμπειρική μελέτη με τη χρήση μιας διαδικτυακής εφαρμογής, που δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης ταξινόμησης. Στην μελέτη αυτή συμμετείχαν 40 άτομα οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Κατά την ανάλυση των δεδομένων έγινε σύγκριση των αποτελεσμάτων του συνόλου των συμμετεχόντων με τα αποτελέσματα από διάφορα τυχαία επιλεγμένα και διαφορετικού μεγέθους υποσύνολα των συμμετεχόντων. Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μπορούν να εξαχθούν δύο βασικά συμπεράσματα. Πρώτον πως οι υποδομές της χώρας μας δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο αλλά όχι και σε απαγορευτικό για την πραγματοποίηση τηλεργασίας. Δεύτερον οι εργαζόμενοι είναι διχασμένοι σχετικά με την απόδοση αυτής της μορφής εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πέλλας Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Ιδιωτικός τομέας, Καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, Νομοθετικό πλαίσιο, Τ.Π.Ε., Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, Ελλάδα.
Subjects: Α > Απασχόληση
Δ > Δειγματοληψία (Στατιστική)
Ε > Εργασία και εργαζόμενοι
Τ > Τηλεργασία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Sep 2021 11:48
Last Modified: 21 Sep 2021 11:48
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11282

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top