Χρηματοοικονομική ανάλυση των ασφαλιστικών ταμείων της Ελλάδος

Κακαλέ, Μαρία (2020) Χρηματοοικονομική ανάλυση των ασφαλιστικών ταμείων της Ελλάδος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX28_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η τρέχουσα πτυχιακή εργασία πραγματώνεται το θέμα της χρηματοοικονομικής ανάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων της Ελλάδος. Εισαγωγικά γίνεται ιστορική αναδρομή στη δημιουργία των κρατών και στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Στη συνέχεια αναλύεται η δομή του Ελληνικού κράτους παραθέτοντας και το αντίστοιχο οργανόγραμμα ενώ έμφαση δίνεται στο υπουργείο οικονομικών, στις αρμοδιότητες του υπουργού οικονομικών και των γενικών και ειδικών γραμματειών που συγκαταλέγονται σε αυτό. Ακολούθως αναλύεται η οργάνωση του γενικού λογιστηρίου του κράτους, τα τμήματα από τα οποία απαρτίζεται και φυσικά ο ρόλος του στην διεκπεραίωση του κρατικού προϋπολογισμού. Ειδική μνεία γίνεται στα ασφαλιστικά συστήματα, ειδικότερα σε καινοτόμες ιδέες όπως το μοντέλο των τριών πυλώνων και στον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή το τρέχον ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδος. Τέλος, μελετήθηκε διεξοδικά ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας μας, αναλύοντας στατιστικά την πλειονότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, εστιάζοντας κυρίως στην μέριμνα του κράτους για το ασφαλιστικό σύστημα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Οργάνωση ελληνικού Κράτους, Γενικό λογιστήριο του Κράτους, Ασφαλιστικό σύστημα, Ασφαλιστικά ταμεία, Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Κρατικός προϋπολογισμός Ελλάδος
Subjects: Α > Ασφάλιση
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Κ > Κοινωνική πρόνοια
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 06 Sep 2021 08:42
Last Modified: 06 Sep 2021 08:42
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11223

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top