Η αποτίμηση της αξίας με μια κοινή μέθοδο των συνεταιριστικών τραπεζών της Ελλάδος 2010 - 2018

Κοζκόζης, Χαράλαμπος (2020) Η αποτίμηση της αξίας με μια κοινή μέθοδο των συνεταιριστικών τραπεζών της Ελλάδος 2010 - 2018. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX13_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την πορεία των 16 Συνεταιριστικών Τραπεζών μέσα από τη χρηματοοικονομική ανάλυση με την μέθοδο της καθαρής περιουσιακής θέσης που αφορούν την περίοδο από το 2010 έως το 2018. Κατά την περίοδο αυτή λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πραγματοποιούνται τεράστιες αλλαγές στη Παγκόσμια αλλά και την Ελληνική οικονομία. Οι Συνεταιριστικές Ελληνικές Τράπεζες το 2010 είναι 16, με δύο συγχωνεύσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2018 και από κάποιες να αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας τους. Τελικά το 2019, οι Συνεταιριστικές τράπεζες είναι οι εξής: Παγκρήτια συνεταιριστική τράπεζα, συνεταιριστική τράπεζα Χανίων, συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας, συνεταιριστική τράπεζα Ηπείρου, συνεταιριστική τράπεζα Καρδίτσας, συνεταιριστική τράπεζα Δράμας και συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι μετά από τις συγχωνεύσεις(μεταξύ Δράμας-Έβρου και Σερρών-Πιερίας) έμειναν (επτά) συνεταιριστικές τράπεζες. Αρχικά γίνεται σύντομη ιστορική αναδρομή των Συνεταιριστικών Ελληνικών Τραπεζών. Ακολούθως, αναφέρονται τα βασικά στοιχεία που σκιαγραφούν την κάθε συνεταιριστική τράπεζα: η ίδρυσή της, ο σκοπό της, η πορεία της και γενικότερα όσες πληροφορίες κρίνονται απαραίτητες για την παρουσίαση των συνεταιριστικών τραπεζών. Βασικό κεφάλαιο της εργασίας, είναι η χρηματοοικονομική ανάλυση των Ελληνικών Συνεταιριστικών Τραπεζών, μέσω της μεθόδου της καθαρής περιουσιακής θέσης. Μέσα από την ανάλυση των Ισολογισμών των Τραπεζών προσφέρεται μια διεισδυτική ματιά στον αναγνώστη για την πορεία των Συνεταιριστικών Τραπεζών την περίοδο 2010-2018. Έτσι στο κεφάλαιο δεύτερο γίνεται μια εκτενής αναφορά στις βασικότερες μεθόδους αποτίμησης μέσω ορισμών και παραδειγμάτων. Στο τρίτο κεφάλαιο ακολουθεί η ανάλυση των ισολογισμών για όλες τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, για κάποιες μέχρι την περίοδο της αναστολής της άδειας λειτουργίας τους. Στο τελευταίο κεφάλαιο αναφέρονται τα συμπεράσματα μου από την προ-ηγηθείσα ανάλυση για την πορεία που κατέγραψαν οι Ελληνικές Συνεταιριστικές Τράπεζες κατά την περίοδο 2010-2018.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Συνεταιριστικές Ελληνικές Τράπεζες, Οικονομικά – Δημοσιονομικά στοιχεία, Χρηματοοικονομική ανάλυση, Ανάλυση μεθόδων, Αποτίμηση αξίας Συνεταιριστικών Ελληνικών Τραπεζών
Subjects: Τ > Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - Χρηματοοικονομική ανάλυση
Τ > Τράπεζες και τραπεζική, Συνεταιριστικές - Ελλάδα
Τ > Τράπεζες, Συνεταιριστικές
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 31 Aug 2021 09:25
Last Modified: 31 Aug 2021 09:25
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11194

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top