Σύγκριση Κέρκυρας – Πιερίας στον τουρισμό

Ματσέλου, Μαρία Αθ. and Μπεγκάι, Τζενσίλντα Ρ. (2020) Σύγκριση Κέρκυρας – Πιερίας στον τουρισμό. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX2_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της Ελλάδας και κυρίαρχο κλάδο διαμόρφωσης του Ακαθαρίστου Εγχώριου Προϊόντος. Η δυναμική του τα τελευταία έτη έχει διογκωθεί με αποτέλεσμα άμεσα ή έμμεσα να συμβάλει με ποσοστό 30% στο ΑΕΠ. Η παρούσα πτυχιακή εργασία περιλαμβάνει την αποτύπωση του μεγέθους του ελληνικού τουρισμού και εντριφθεί στην υφιστάμενη τουριστική ανάπτυξη δύο διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας που το μόνο κοινό τους σημείο είναι η ύπαρξη θάλασσας. Οι περιοχές αναφοράς είναι η Κέρκυρα, το δημοφιλέστερο νησί του Ιονίου και η Πιερία, ένας από τους παραθαλάσσιους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Κέρκυρα διαθέτει πολλές περιοχές ιδιαίτερης ομορφιάς και τουριστικής σημασίας. Η πόλη, η οποία αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο, τα ιστορικά μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία είναι στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών μετά τις μοναδικής ομορφιάς παραλίες της. Από την άλλη η Πιερία παρουσιάζει ανθεκτικότητα αλλά και μικρή ανάπτυξη παρά την οικονομική δυσχέρεια που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μιας και αποτελεί προορισμό αρκετών Ελλήνων. Οι πολυάριθμες ακτές τις Πιερίας αποτελούν έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια διότι προσφέρουν μία εύκολα προσβάσιμη διέξοδο για θερινές διακοπές. Ακόμη ο ορεινός όγκος του Ολύμπου αποτελεί καταφύγιο για διεθνή τουρισμό ειδικού ενδιαφέροντος, ενώ στην περιοχή υφίστανται πολλοί ακόμα αξιόλογοι τουριστικοί πόροι.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Τουρισμός, Τουριστική οικονομία, Τουριστική ανάπτυξη στην Κέρκυρα, Τουριστική ανάπτυξη στην Πιερία
Subjects: Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Τ > Τουρισμός - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Aug 2021 10:05
Last Modified: 27 Aug 2021 10:05
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11177

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top