Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η ηθική των επιχειρήσεων: η περίπτωση Τιτάν.

Χαζίρη, Βικτωρία (2005) Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η ηθική των επιχειρήσεων: η περίπτωση Τιτάν. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
PR70_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (407kB)

Abstract

Ο Μπουραντάς Δ. στο βιβλίο του το ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ το οποίο εξεδόθη το 2001 αναφέρει στη σελίδα 456 «Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να εγκαταλείψουν ότι έκαναν μέχρι τώρα». Η συγκεκριμένη φράση διατυπώνεται από το συγγραφέα στη προσπάθειά του να δείξει τη μεταβλητότητα του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και τη δυναμική που πρέπει να δείχνουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να την αντιμετωπίσουν. Οι καθημερινές αλλαγές και οι συχνές εξωτερικές πιέσεις, αναγκάζουν τις τελευταίες να είναι σε συνεχή εγρήγορση, αλλά και συνεχή αγώνα προκειμένου να προσαρμόζονται στις εξωγενείς αλλαγές. Μια από τις βασικότερες πιέσεις της εποχής μας είναι η κοινωνική και εταιρική ευθύνη που έχουν απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η συγκεκριμένη θεωρητική περιοχή δεν είναι ένα φαινόμενο του σήμερα, η ηθική, αιώνες πριν, αποτελεί σημείο αναφοράς των λαών. Σήμερα λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού αλλά και της έλλειψης ηθικών αναστολών, η κοινωνική και εταιρική ευθύνη αποτελεί από τη μία ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις εταιρίες και από την άλλη υποχρέωση τους μιας και είναι αυτές που έχουν υποχρέωση να διατηρήσουν την ισορροπία στο κόσμο του σήμερα. Στόχος της μελέτης μας, είναι να ορίσουμε τη σημαίνει εταιρική περιβαλλοντολογική ευθύνη και ηθική αλλά και να διερευνήσουμε τη θέση της εταιρίας ΤΙΤΑΝ απέναντι σ’ αυτή.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαννάκου Αθανάσιος
Uncontrolled Keywords: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Ηθική των επιχειρήσεων, Τιτάν, Περιβαλλοντολογική ηθική και ευθύνη, Συμπεριφορά καταναλωτή.
Subjects: Ε > Επιχειρηματική ηθική
Κ > Καταναλωτική συμπεριφορά
Κ > Κοινωνική ευθύνη της επιχείρησης
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 04 Aug 2021 09:59
Last Modified: 04 Aug 2021 09:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11161

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top