Οι Έλληνες λόγιοι και η επαφή τους με την Ιταλία την περίοδο της αναγέννησης

Κωστοπούλου, Ελένη (2004) Οι Έλληνες λόγιοι και η επαφή τους με την Ιταλία την περίοδο της αναγέννησης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
PR21_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (688kB)

Abstract

Το θέμα αυτής της εργασίας, όπως αναφέρει και ο τίτλος της, είναι οι Έλληνες λόγιοι και η επαφή τους με την Ιταλία την περίοδο της Αναγέννησης. Το αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι οι Έλληνες λόγιοι, η δράση τους και η επαφή τους με την Ιταλία. Επιπλέον στην εργασία αυτή εξετάστηκαν πτυχές των Ελλήνων λογίων, όπως η κοινωνική τους θέση, η θρησκευτική τους παιδεία, οι σπουδές τους και το διδακτικό τους έργο. Ακόμη, αναφέρονται στην εργασία, οι λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες λόγιοι έδρασαν στην Ιταλία, η αποδοχή που είχαν στη Δύση καθώς επίσης και η προσφορά του έργου τους στην Αναγέννηση. Στο τέλος αναφέρονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτή την εργασία. Η συμβολή των Ελλήνων λογίων στην ανάδειξη της Ιταλίας ως πρωτεύουσας των γραμμάτων, η μετάδοση του ελληνικού πνεύματος, της ελληνικής γραμματείας και φιλοσοφίας με τη διδασκαλία των Ελλήνων λογίων σε πανεπιστήμια, η διαμόρφωση του πνευματικού επιπέδου, της παιδείας και της κουλτούρας των δυτικών, γενικότερα αναφέρονται τα οφέλη που είχε η Ιταλία και ο δυτικός κόσμος εξαιτίας της δράσης και προσφοράς των Ελλήνων λογίων στην Ιταλία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κουλούρας Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Έλληνες λόγιοι, Ιταλία, Αναγέννηση, Ελληνικός πολιτισμός, Ελληνικό πνεύμα, Ευρωπαϊκός πολιτισμός.
Subjects: Ε > Ελλάδα - Εκπαίδευση - Ευρωπαϊκή Ένωση
Π > Πολιτισμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Jul 2021 10:19
Last Modified: 21 Jul 2021 10:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11110

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top