Δίκτυα οπτικών ινών στην Ελλάδα και η μελλοντική τους εξέλιξη

Κατσανόπουλος, Κωνσταντίνος (2021) Δίκτυα οπτικών ινών στην Ελλάδα και η μελλοντική τους εξέλιξη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI8_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η αλματώδης ανάπτυξη του διαδικτύου και των εφαρμογών IP (πρωτόκολλο διαδικτύου) όπως βίντεο, φωνή αλλά και των δικτύων LAN και MAN, έχει αυξήσει κατά πολύ τις απαιτήσεις τόσο των εταιρειών, όσο και των καταναλωτών. Με τις ταχύτητες να κυμαίνονται συνήθως χαμηλά και με το QoS (Quality of Service) να παίζει σημαντικό ρόλο, έπρεπε να βρεθεί μία εναλλακτική λύση αντί των παραδοσιακών υπηρεσιών MAN και LAN. Οι απαιτήσεις για επικοινωνία σε μεγάλες αποστάσεις αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, όπως και οι απαιτήσεις των καταναλωτών για αυξημένες ταχύτητες internet. Έχει συμβεί στον καθένα να προσπαθεί να εισέλθει σε μια σελίδα και εκείνη να φορτώνει με πολύ αργό ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα να υπάρχει άμεση ανάγκη για σύνδεση. Αυτός είναι και ο λόγος που η ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών αποτελεί ένα από τα κυριότερα θέματα συζήτησης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Έχουν εκφραστεί πολλές αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα επιτυχίας τους λόγω του κόστους εξοπλισμού τους και των εργατικών, καθώς και των τεχνικών δυσκολιών που διαφέρουν ανάλογα με την κατασκευή του κάθε κτηρίου αλλά και την περιοχή στην οποία βρίσκεται.. Τα δίκτυα οπτικών ινών μας εξασφαλίζουν μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη ποιότητα όπως και μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία. Ξεκινώντας, στο πρώτο κεφάλαιο κάνοντας μια μικρή εισαγωγή και συνεχίζουμε στο δεύτερο κεφάλαιο με το θεωρητικό υπόβαθρο. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της εξέλιξης των οπτικών ινών πότε έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα, πώς είναι σήμερα και ποιά η μελλοντική τους χρήση. Κατ’ επέκταση θα προσδιορίσουμε το πώς έχουν αναπτυχθεί τα δίκτυα οπτικών ινών στην χώρα μας, τις υποδομές που χρειάστηκαν για την εγκατάσταση τους και τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτούν. Τέλος, θα δούμε σε τί κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι οπτικές ίνες και τί μας επιφυλάσσει το μέλλον για την πορεία τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ζωή Ρίζου
Uncontrolled Keywords: Οπτικές ίνες, Δίκτυα χαλκού, Υψηλές ταχύτητες, Ίντερνετ, FTTN, FTTC, FTTB, FTTH, Δίκτυα οπτικών ινών, Μελλοντική χρήση.
Subjects: Α > Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Δ > Δίκτυα υπολογιστών - Πρωτόκολλα
Ο > Οπτικές επικοινωνίες
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Jul 2021 10:19
Last Modified: 19 Jul 2021 10:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11081

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top