Χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρίας "Κρι Κρι" A.E. για τα έτη 2016 - 2017- 2018 - 2019

Σαχπαζίδου, Ρόζα Ε. (2020) Χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρίας "Κρι Κρι" A.E. για τα έτη 2016 - 2017- 2018 - 2019. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D66_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η χρηματοοικονομική ανάλυση των γαλακτοβιομηχανιών και πιο συγκεκριμένα μελετάται η περίπτωση της εταιρίας Κρι Κρι A.E. και ειδικότερα για τα έτη 2016-2017-2018-2019. Αναλύονται και παρουσιάζονται διαγραμματικά μία σειρά οικονομικών καταστάσεων με τη χρήση αριθμοδεικτών. Η εταιρία ΚΡΙ ΚΡΙ ιδρύθηκε το 1954 από τον Γιώργο Τσινάβο. Αποτελεί µια επιχείρηση η οποία ξεκίνησε δειλά στη περιοχή του Νομού Σερρών και πλέον έχει καταφέρει να εδραιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά δημιουργώντας έτσι με σταθερά βήματα ένα πανελλαδικό δίκτυο διανομής των προϊόντων της και να ανήκει στις πιο δυναμικές βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων. Εν περιλήψει η δομή της παρούσας πτυχιακής ανά κεφάλαια είναι η ακόλουθη: Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται ο κλάδος της γαλακτοβιομηχανίας όπου είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο όσον αφορά τον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα. Επίσης, αναφέρονται κάποια βασικά χαρακτηριστικά του και η στρατηγική ανάλυση του κλάδου, όπου αναλύεται το μάκρο-περιβάλλον, οι πέντε ανταγωνιστικές δυνάμεις του Michael Porter, και η ανάλυση SWOT. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται η ιστορική εξέλιξη της εταιρίας Κρι Κρι Α.Ε., τα στοιχεία εταιρικής διακυβέρνησης όπως είναι ο ρόλος, οι αρμοδιότητες καθώς και το μέγεθος και η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. Παράλληλα αναπτύσσονται τα βασικά οικονομικά στοιχεία και τέλος βλέπουμε το όραμα, την αποστολή, τους κύριους στόχους και τις διακρίσεις της εταιρίας. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στη θεωρία των αριθμοδεικτών και συγκεκριμένα στους αριθμοδείκτες ρευστότητας, δραστηριότητας και αποδοτικότητας. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και υπολογίζονται οι αριθμοδείκτες ρευστότητας, δραστηριότητας και αποδοτικότητας βάση των οικονομικών τους καταστάσεων και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν πίνακες και διαγράμματα για τη σύγκριση των ετών, βάση του προγράμματος Excel.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Χρηματοοικονομική ανάλυση, Γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι Α.Ε., Οικονομικά στοιχεία, Αριθμοδείκτες ρευστότητας, Αριθμοδείκτες δραστηριότητας, Αριθμοδείκτες αποδοτικότητας
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Jul 2021 08:13
Last Modified: 16 Jul 2021 08:13
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11055

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top