Χρηματοοικονομική ανάλυση της "Ελληνικά Πετρέλαια" Α.Ε. και η στρατηγική που ακολουθούν

Καλταβερίδου, Δήμητρα Γ. (2020) Χρηματοοικονομική ανάλυση της "Ελληνικά Πετρέλαια" Α.Ε. και η στρατηγική που ακολουθούν. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D60_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα της ύπαρξης στρατηγικής σε μία επιχείρηση μέσω της ανάλυσης των οικονομικών καταστάσεων. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η χρηματοοικονομική η ανάλυση των σημαντικότερων αριθμοδεικτών και η στρατηγική που ακολουθεί η επιχείρηση. Πραγματοποιείται μελέτη της στρατηγικής που ακολουθεί ο όμιλος EΛΠΕ Α.Ε. και μελετάται μία από τις σημαντικότερες αναλύσεις στρατηγικής η PEST και έπειτα η SWOT ανάλυση. Στη συνέχεια, απεικονίζεται και αναλύεται η παρουσίαση των βασικών οικονομικών στοιχείων και μεγεθών της εταιρείας για την τετραετία από το 2016 μέχρι το 2018 που επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα τα οποία καθορίζουν το μέλλον της επιχείρησης και τον καθορισμό της λήψης των αποφάσεων καθώς επίσης και την στρατηγική που εφαρμόζει η εταιρία. Καθώς είναι αυτή που καθορίζει την γενική πορεία που ακολουθεί η εταιρία για να ανταποκριθεί στην αποστολή και να υλοποιήσει το όραμα της. Ωστόσο, η χρηματοοικονομική ανάλυση των σημαντικότερων αριθμοδεικτών και στο σχολιασμό των τιμών τους καθώς και την διαχρονική τους εξέλιξη. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την εκπόνηση της εργασίας αντλήθηκαν από την επίσημή ιστοσελίδα του ομίλου, τους ισολογισμούς που αντλούνται από τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ΕΛΠΕ Α.Ε. για τα έτη 2016 -2017, κλαδικές μελέτες στο χώρο του πετρελαίου καθώς και από ελληνόγλωσση και ξενόγλωσση βιβλιογραφία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αντωνιάδης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ Α.Ε., Εταιρική στρατηγική, Ανάλυση αριθμοδεικτών, PEST analysis, SWOT analysis, Αριθμοδείκτες ρευστότητας, Αριθμοδείκτες δραστηριότητας, Αριθμοδείκτες αποδοτικότητας, Αριθμοδείκτης κυκλοφοριακής ταχύτητας
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Ο > Οικονομικές καταστάσεις
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 Jul 2021 08:52
Last Modified: 13 Jul 2021 08:52
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11027

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top