Η εξέλιξη και η ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας στην περιοχή της Ελασσόνας

Πούλιου, Αλεξάνδρα Α. (2020) Η εξέλιξη και η ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας στην περιοχή της Ελασσόνας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D50_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής και ιδιαίτερα ο αγροκτηνοτροφικός τομέας αποτελούν ίσως τους σημαντικότερους τομείς παραγωγής της κάθε σύγχρονης οικονομίας. Ουσιαστικά ο όγκος τους και η ποιότητα σε παραγόμενα αγαθά καθορίζουν τόσο την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ανθρώπων, όσο και την οικονομική πορεία και ανάπτυξη. Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας πέρα από τις πρώτες ύλες που παρέχει σε διάφορες βιομηχανίες μεταποίησης, αποτελεί ζωτικής σημασίας τομέα για διάφορους λόγους. Οι διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού και η ποιότητα διατροφής, η οικονομική ανάπτυξη και η βιωσιμότητα της υπαίθρου, η εθνική οικονομία, ακόμα και η ενέργεια είναι ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τον συγκεκριμένο κλάδο. Η περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Ελασσόνας χαρακτηρίζονται ιστορικά για την δυναμική τους παρουσία και την ενασχόληση του πληθυσμού τους με τον συγκεκριμένο τομέα. Το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής της Ελασσόνας και η μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία των κατοίκων της περιοχής στον χώρο, έχουν ανάγει τον κλάδο σε τομέα κύριας απασχόλησης, με τεράστια συμβολή στην οικονομία της περιοχής. Στην Ελασσόνα παράγονται πολλά και εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα όπως : γάλα, τυριά, νωπό κρέας, δημητριακά, καπνά κ.α. Μάλιστα πολλά από αυτά έχουν κερδίσει και τον τίτλο των προϊόντων ΠΟΠ όπως για παράδειγμα το αρνάκι-κατσικάκι Ελασσόνας. Ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομέας στην χώρα μας στις μέρες μας βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σειρά από προκλήσεις, οι οποίες θα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μελλοντική πορεία του. Αυτός είναι και ο αντικειμενικός σκοπός αυτής της έρευνας, η μελέτη και έρευνα του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα της περιοχής της Ελασσόνας. Κύριος στόχος είναι η καταγραφή των βασικών χαρακτηριστικών του τομέα, η εξαγωγή συμπερασμάτων για την πορεία του κλάδου την βιωσιμότητα του και την αναπτυξιακή του πορεία στο μέλλον.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σερδάρης Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Πρωτογενής τομέας, Αγροτική παραγωγή, Κτηνοτροφία, ΠΟΠ, Αγροτικοί συνεταιρισμοί, Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, Ερωτηματολόγιο
Subjects: Α > Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα
Ο > Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Jul 2021 09:37
Last Modified: 07 Jul 2021 09:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10993

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top