Ρομποτικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα: διδασκαλία του προγραμματισμού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Τασσοπούλου, Χριστίνα (2021) Ρομποτικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα: διδασκαλία του προγραμματισμού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MTS1_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών τα τελευταία χρόνια έχουν εισαχθεί στα ελληνικά σχολεία και χρησιμοποιούνται σε όλες τις βαθμίδες της. Ο προγραμματισμός είναι μία από τις εκφάνσεις των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και πλέον σε πολλά σχολεία διδάσκεται με την βοήθεια της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Στην παρούσα εργασία πραγματοποιείται μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, που αφορά την διδασκαλία του προγραμματισμού στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον στην εργασία αυτή γίνεται αναφορά στην διδασκαλία του προγραμματισμού μέσα από ρομποτικές κατασκευές και παρουσιάζονται κάποια κιτ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στην συνέχεια παρουσιάζεται ένα εκπαιδευτικό σενάριο, που δοκιμάσθηκε με θετικά αποτελέσματα σε μαθητές. Στο εκπαιδευτικό σενάριο χρησιμοποιήθηκε το κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής της LEGO EV3 Mindstorms. Το εκπαιδευτικό σενάριο είχε σαν σκοπό την εκμάθηση των δομών επανάληψης στους μαθητές και τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του κρίθηκαν ικανοποιητικά.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βέργαδος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: ΤΠΕ, Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, Εκπαιδευτική ρομποτική, LEGO EV3.
Subjects: Ε > Εκπαίδευση
Π > Πληροφορική
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Jul 2021 08:58
Last Modified: 07 Jul 2021 08:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10991

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top