Ο ρόλος των Συστημάτων Διαχείρισης Πόρων ERP (Enterprise Resourse Planning) στην Ελληνική αγορά

Σιδηρόπουλος, Θεολόγος Β. (2020) Ο ρόλος των Συστημάτων Διαχείρισης Πόρων ERP (Enterprise Resourse Planning) στην Ελληνική αγορά. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D41_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Όταν ακούει κανείς τον όρο ERP, πολλοί φαντάζονται ένα δύσχρηστο και πολύπλοκο σύστημα λογισμικού. Μπορεί έτσι να ξεκίνησε, αλλά στην παρούσα χρονική στιγμή, μέχρι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν ένα σύστημα ERP για να αυξήσουν τα έσοδά τους, να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να διαχειριστούν με καλύτερη απόδοση όλους τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους. Τα αρχικά ERP προέρχονται από τα αρχικά των λέξεων Enterprise Resource Planning, το οποίο μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Σύστημα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού». Παρ ‘όλα αυτά, ο κυρίαρχος ορισμός ERP αντιστοιχεί σε ένα σύστημα λογισμικού, το οποίο έχει δημιουργηθεί ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες της επιχείρησης, με σκοπό την αύξηση της επιχειρηματικής απόδοσης σε βάθος χρόνου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ορθή αξιοποίηση δεδομένων και πόρων της επιχείρησης (οικονομικών πόρων, εμπορικού, ανθρώπινου δυναμικού, υλικών ή άυλων αγαθών κλπ.) και τη σωστή οργάνωση.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σερδάρης Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Συστήματα διαχείρισης πόρων (ERP), Σύστημα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Πληροφοριακά συστήματα, Επιχειρησιακά συστήματα (ERP), Μελέτη περίπτωσης «Singular Logic»
Subjects: Ε > Επιχειρήσεις - Πληροφορική
Π > Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Jul 2021 08:31
Last Modified: 01 Jul 2021 08:31
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10976

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top