Αναζήτηση γνώσης σε CPU βάση δεδομένων με την χρήση SQL Server 2005

Καραχρήστου, Νικολέτα (2012) Αναζήτηση γνώσης σε CPU βάση δεδομένων με την χρήση SQL Server 2005. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ICT29_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την δημιουργία συνεχώς καινούργιων αποθηκευτικών μέσων, ο άνθρωπος συγκεντρώνει καθημερινά μεγάλο όγκο δεδομένων. Με την συσσώρευση όμως μεγάλου όγκου δεδομένων το επίπεδο δυσκολίας για την κατανόηση και την αντίληψη των δεδομένων αυξάνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τις επιχειρήσεις – εταιρείες, καθώς το επίπεδο δυσκολίας κατανόησης των δεδομένων σε σύγκριση με έναν απλό χρήστη είναι αρκετά υψηλότερο. Τέτοιου είδους προβλήματα, έρχεται να τα επιλύσει η τεχνολογία που είναι γνωστή ως: αναζήτηση γνώσης σε βάσεις δεδομένων (Knowledge Discovery in Databases ). Σε αυτή την εργασία εφαρμόζονται τεχνικές αναζήτησης γνώσης για ανάκτηση χρήσιμης πληροφορίας σε μια βάση CPU (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας) οποία δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Tel – Aviv στο Ισραήλ και αφορά διάφορες τιμές απόδοσης σε κύκλους μηχανής διάφορων cpu από διάφορους κατασκευαστές. Τα δεδομένα αφού εξετάστηκαν και καθαρίστηκαν, μετασχηματίστηκαν και φορτώθηκαν σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων στον SQL Server 2005. Χρησιμοποιήθηκε το περιβάλλον του SQL Server 2005 και οι αλγόριθμοι αναζήτησης γνώσης που περιέχει για να δημιουργηθούν κανόνες και μοντέλα που θα ανιχνεύουν και θα προβλέπουν την απόκλιση της δημοσιευμένης σχετικής απόδοσης από την εκτιμώμενη σχετική απόδοση. Εξόρυξη γνώσης, Διαδικασία KDD, Εφαρμογές, Μοντέλα πληροφόρησης-πρόβλεψης, Αλγόριθμοι εξόρυξης γνώσης , MS SQL Server 2005, MS Management Std, Business Intelligence Development Std.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπαδόπουλος Θωμάς
Uncontrolled Keywords: Εξόρυξη γνώσης, Διαδικασία KDD, Εφαρμογές, Μοντέλα πληροφόρησης-πρόβλεψης, Αλγόριθμοι εξόρυξης γνώσης , MS SQL Server 2005, MS Management Std, Business Intelligence Development Std.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
D > Data mining
Ε > Εξόρυξη δεδομένων
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Jun 2021 09:32
Last Modified: 30 Jun 2021 09:32
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10974

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top