Υγειονομική κρίση στην Ελλάδα και ποιες οι επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας ανά τομέα παραγωγής

Ταμβακέρα, Ταξιαρχούλα – Συμεώνη Στ. (2020) Υγειονομική κρίση στην Ελλάδα και ποιες οι επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας ανά τομέα παραγωγής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D38_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιαστεί το πώς έχει επηρεάσει η υγειονομική κρίση την οικονομία της χώρας μας ανά τομέα παραγωγής, αλλά και τι επιπτώσεις έχει δημιουργήσει στην ζωή των πολιτών είτε στην σωματική και ψυχική τους υγεία, είτε στον τρόπο διαβίωσής τους, ο οποίος πλέον έχει αλλάξει ριζικά, λόγο των συνθηκών, και θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτόν παρά τις όποιες δυσκολίες που θα αντιμετωπίζουν καθημερινά. Η εργασία ξεκινάει με μια αναδρομή στην ιστορική εξέλιξη του υγειονομικού συστήματος της Ελλάδας. Αρχικά γίνεται αναφορά για το πότε ξεκίνησε η ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας στη χώρα αλλά και ποιες ήταν οι καθοριστικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν και επέφεραν την ανάπτυξη για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στη συνέχεια αναλύεται το σύστημα υγείας που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα, σε πια πρότυπα βασίζεται, αλλά και τι ακριβώς αφορά και εξυπηρετεί, με την λειτουργία του. Η υγειονομική περίθαλψη και το αγαθό της υγείας δεν αποτελούσε πάντοτε δημόσιο αγαθό και δεν είχαν όλοι την δυνατότητα να επωφεληθούν απ’ αυτό. Παρακάτω παραθέτετε το τι είναι δημόσια και τι ιδιωτική περίθαλψη, ποιοι ήταν οι διαφωτιστές των ορισμών αυτών και τι υποστήριξαν. Η κατάθλιψη, ο καρκίνος, τα εγκεφαλικά επεισόδια, η ισχαιμική καρδιοπάθεια, η παχυσαρκία και τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα είναι οι ασθένειες που πλήττουν τον πλανήτη δεκαετίες τώρα. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται οι σύγχρονες ασθένειες που μαστίζουν την εποχή, τα αίτια που ευθύνονται γι’ αυτές και οι τρόποι μετάδοσής τους. Επίσης γίνεται αναφορά για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο πέρα από κοινωνικά και ανθρωπιστικά προβλήματα έχει δημιουργήσει και υγειονομικά θέματα στην πολιτεία, καθώς ο τρόπος διαβίωσής τους κατά των παρουσών συνθηκών είναι επίφοβη για την μετάδοση ασθενειών που πιθανόν να φέρουν, και για τον υγειονομικών μέτρων που δεν είναι εύκολο να ληφθούν, λόγο της κατάστασης, για την προστασία των ίδιων αλλά και των υπολοίπων που συναναστρέφονται. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύεται η πανδημία του κορονοϊού, και οι επιπτώσεις του ανά κλάδο και τομέα παραγωγής, το κυριότερο πρόβλημα που μαστίζει τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες και οφείλεται για χιλιάδες θανάτους. Εξαιτίας αυτού οι υγειονομικές αρχές παγκόσμιος έχουν κινητοποιηθεί παίρνοντας δραστικά μέτρα για την μη εξάπλωσή του. Αυτή η κατάσταση έχει αναγκάσει όλο τον πλανήτη, καθώς και την Ελλάδα, να αναδιοργάνωση το σύστημα οικονομίας, με αποτέλεσμα να πλήξουν επιχειρήσεις και όχι μόνο. Έπειτα στο τέταρτο κεφάλαιο παρατίθενται οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, για τους τομείς παραγωγής και του υγειονομικού συστήματος στην Ελλάδα. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται μια σύνοψη για τα προβλήματα κυρίως που επέφερε η πανδημία στην οικονομία της Ελλάδας, και ορισμένοι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Υγειονομική κρίση στην Ελλάδα, Υγειονομική κρίση και οικονομία, Οικονομική κρίση και υγεία, Πανδημία κορωνοϊού, COVID-19, Συνέπειες της κρίσης
Subjects: Υ > Υγεία και υγιεινή
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 29 Jun 2021 06:59
Last Modified: 22 Jul 2021 08:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10967

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top