Αεριοποίηση βιομάζας και καύση αποβλήτων σε ξεχωριστό λέβητα σε κοινή μονάδα

Τριανταφύλλου, Απόστολος Ν. and Τσιάμης, Ιωάννης Αθ. (2020) Αεριοποίηση βιομάζας και καύση αποβλήτων σε ξεχωριστό λέβητα σε κοινή μονάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M25_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την αεριοποίηση της βιομάζας και την καύση απορριμμάτων ως μεθόδους επεξεργασίας των απορριμμάτων σε μια μονάδα. Για την καλύτερη κατανόηση των μεθόδων θεωρήσαμε σωστότερο να κάνουμε την παρουσίαση τους σε ξεχωριστά κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας μιλάμε για τα αστικά απορρίμματα, τα είδη τους και τους τρόπους επεξεργασίας τους. Στο δεύτερο κεφάλαιο επικεντρωνόμαστε στην καύση των απορριμμάτων και περιγράφουνε αναλυτικά τη μέθοδο. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζουμε τη βιομάζα, εξηγούμε τι είναι βιομάζα και επικεντρωνόμαστε στη μέθοδο αεριοποίησης της που επίσης παρουσιάζεται αναλυτικά. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο εξετάζουμε το σενάριο δημιουργίας μιας κοινής μονάδας αεριοποίησης βιομάζας και καύσης απορριμμάτων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δουβαρτζίδης Σάββας
Uncontrolled Keywords: Αστικά απόβλητα, Αστικά απορρίμματα, Καύση απορριμμάτων, Βιομάζα, Αεριοποίηση βιομάζας
Subjects: Α > Απορρίμματα
Α > Απόβλητα
Β > Βιομάζα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 Jun 2021 10:18
Last Modified: 24 Jun 2021 10:18
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10959

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top