Ανάλυση παρουσίαση της τεχνολογίας AJAX (Asynchronous Javascript and XML), οι προοπτικές και οι προβλέψεις για το μέλλον της τεχνολογίας αυτής

Σαρώφ, Φίλιππος (2011) Ανάλυση παρουσίαση της τεχνολογίας AJAX (Asynchronous Javascript and XML), οι προοπτικές και οι προβλέψεις για το μέλλον της τεχνολογίας αυτής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ICT21_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να κάνει μια επισκόπηση της τεχνολογίας AJAX (Asynchronous JavaScript & XML) , της ιστορίας της, των εφαρμογών που την έχουν υιοθετήσει και των μελλοντικών προοπτικών της. Η επισκόπηση ξεκινά με μια σύντομη εισαγωγή που παρουσιάζει συνοπτικά την ιστορία της AJAX. Περιγράφεται πώς εμφανίστηκε η ανάγκη για την υιοθέτηση ενός ασύγχρονου μοντέλου φόρτωσης περιεχομένου, πώς έγινε πράξη και πως καθιερώθηκαν νέα πρότυπα που υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία, και τελικά από που προέκυψε ο όρος Ajax. Στη συνέχεια αναλύεται η έννοια του Web 2.0 και η επίδρασή του στην ανάπτυξη ιστοσελίδων με νέες τεχνολογίες όπως η AJAX, και περιγράφονται κάποιες Web 2.0 καινοτομίες, όπως η εμφάνιση των Κοινωνικών Μέσων (Social Media). Έπειτα αναλύονται τα ιδιαίτερα στοιχεία της τεχνολογίας, οι χρήσεις της και περιγράφονται οι κύριες τεχνολογίες από τις οποίες αποτελείται (JavaScript, DOM & XML). Στη συνέχεια αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας της AJAX με μία πρότυπη εφαρμογή, και παρουσιάζονται κάποιες δημοφιλείς εφαρμογές και ιστοσελίδες που τη χρησιμοποιούν. Ακόμα, παρατίθεται η υλοποίηση μιας απλής Ajax εφαρμογής, η οποία μας δίνει την δυνατότητα μέσα από μια πτυσσόμενη λίστα να επιλέξουμε ένα όνομα και να μας επιστρέψει ασύγχρονα πληροφορίες για την συγκεκριμένη επιλογή από μια βάση δεδομένων. Στη συνέχεια περιγράφονται κάποια κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ajax, όπως κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχουν παρατηρηθεί, η σχέση της με τις επιχειρήσεις, καθώς και ζητήματα χρησιμότητας και ασφάλειας. Τέλος παρουσιάζονται πιθανές προβλέψεις και εκτιμήσεις για το μέλλον της τεχνολογίας και αναφέρονται τα τελικά συμπεράσματα της επισκόπησης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τασκασαπλίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: AJAX (Asynchronous JavaScript & XML), Ασύγχρονο Μοντέλο Φόρτωσης Περιεχομένου, Web 2.0, Ανάπτυξη ιστοσελίδων με νέες τεχνολογίες, Βάση δεδομένων, Διαδικτυακές εφαρμογές, Επιχειρήσεις.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Δ > Διαδικτυακός προγραμματισμός
Δ > Διαδίκτυο (Internet)
Ι > Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 Jun 2021 08:34
Last Modified: 24 Jun 2021 08:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10957

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top