Η συμμετοχή της διοίκησης σχολικής μονάδας στην υποκίνηση των εκπαιδευτικών

Σιδηροπούλου, Συμέλα Γρ. (2020) Η συμμετοχή της διοίκησης σχολικής μονάδας στην υποκίνηση των εκπαιδευτικών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D35_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η δομή της παρούσας εργασίας, διαρθρώνεται σε τρία κεφάλαια. Στο πρώτο, περιγράφεται η έννοια και οι θεωρίες της υποκίνησης και στη συνέχεια, καταγράφονται οι τεχνικές παρακίνησης αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό των οργανισμών και γίνεται μια ανάλυση των συνεπειών της ικανοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού στο εργασιακό περιβάλλον και των αντίστοιχων αντιδράσεων που προκύπτουν από την πλευρά τους. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται οι θεωρίες της ηγεσίας, τα στυλ και οι σύγχρονες προσεγγίσεις, όσον αφορά στη λειτουργία της ηγεσίας στους δημόσιους οργανισμούς, ενώ στο τρίτο κεφάλαιο μελετώνται οι θεωρίες της παρακίνησης των εργαζομένων, τα κίνητρα συμπεριφοράς και οι τακτικές παρακίνησης του προσωπικού. Στο τέταρτο κεφάλαιο μας απασχολούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, όσον αφορά στην οργανωσιακή δέσμευση και την ικανοποίησή τους από την εργασία. Το δεύτερο μέρος της εργασίας, αναφέρεται σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στον ελληνικό ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και ειδικότερα στη δημόσια εκπαίδευση και τον ρόλο του διευθυντή της σχολικής μονάδας στην παρακίνηση των εκπαιδευτικών. Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο, αναπτύσσονται τα συμπεράσματα που εξάγουμε και επιχειρείται η διατύπωση προτάσεων που θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της λειτουργίας των οργανισμών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Υποκίνηση, Κίνητρα εργαζομένων, Σχολικές μονάδες, Υποκίνηση - Παρακίνηση εκπαιδευτικών, Σχολική ηγεσία
Subjects: Η > Ηγεσία
Π > Παρακίνηση (Ψυχολογία)
Υ > Υποκίνηση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 Jun 2021 08:20
Last Modified: 24 Jun 2021 08:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10956

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top