Η εξέλιξη της παραγωγής και εμπορίας γουναρικών προϊόντων στην Ελλάδα (περιοχή Καστοριάς-Σιάτιστας) η διατήρηση της παραγωγής στην χώρα και η προώθηση των παραγόμενων προϊόντων στην διεθνή αγορά την παρούσα περίοδο που το συγκεκριμένο προϊόν αντιμετωπίζει δυσκολία στην διάθεση του

Τερέζιου, Πέτρος (2020) Η εξέλιξη της παραγωγής και εμπορίας γουναρικών προϊόντων στην Ελλάδα (περιοχή Καστοριάς-Σιάτιστας) η διατήρηση της παραγωγής στην χώρα και η προώθηση των παραγόμενων προϊόντων στην διεθνή αγορά την παρούσα περίοδο που το συγκεκριμένο προϊόν αντιμετωπίζει δυσκολία στην διάθεση του. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT4_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (435kB)

Abstract

Η βιομηχανία της γούνας παρουσιάζει άνοδο παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Σεζόν με σεζόν οι εμπορικοί οίκοι πωλούν τα πάντα, σχεδόν το 100% των αποθεμάτων με συνεχώς αυξανόμενες τιμές. Μεταξύ των κύριων προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει η βιομηχανία γούνας είναι η εξάρτηση από την κινεζική αγορά καθώς και η καλή μεταχείριση των ζώων - τα δεοντολογικά και οικολογικά ζητήματα έχουν υψηλή προτεραιότητα για τους παραγωγούς γούνας. Προκλήσεις:  Καλή μεταχείριση των ζώων - ηθικά και οικολογικά ζητήματα.  Η αγορά τραβιέται από την Κίνα - όταν η κινεζική χρηματοοικονομική κατάσταση επιδεινώνεται, η αγορά γούνας υποχωρεί δύο φορές περισσότερο. Η τρέχουσα τάση της αγοράς δεν μπορεί να παραμείνει για πάντα και η αλλαγή είναι πάντα επώδυνη για τη βιομηχανία, ωστόσο τείνει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Υπάρχουν νέες πιθανές περιοχές της αγοράς, οι οποίες θα μπορούσαν να σώσουν το εμπόριο γούνας σε περίπτωση ξαφνικής κατάρρευσης της κινεζικής ζήτησης. Ενισχύοντας τη ζήτηση των καταναλωτών στη ρωσική αγορά, η πιθανή ζήτηση από μικρές εταιρείες στην Ευρώπη είναι οι πιο πιθανές. Οι μελλοντικές προοπτικές της βιομηχανίας και του εμπορίου γούνας φαίνονται μάλλον θολές. Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα με βεβαιότητα. Αυτό που φαίνεται προφανές αυτή τη στιγμή είναι ότι η μόδα οδηγεί σε έντονη ζήτηση για την αλεπού που πιθανότατα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, το βιζόν θα σταματήσει να αυξάνεται σε κάποιο σημείο, γεγονός το οποίο είναι απλώς θέμα χρόνου. Η αναζήτηση για τις νέες αγορές είναι πάντα ενεργή και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες έχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες, αν και πιθανότατα ούτε η Ινδία ούτε η Βραζιλία θα γίνουν νέοι στόχοι λόγω του θερμού κλίματος. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δείχνουν θετική δυναμική εν γένει και η εποχή της «σταύρωσης» της βιομηχανίας γούνας τελειώνει τελικά. Οι άνθρωποι αρχίζουν να φορούν γούνα ακόμη και στη Φινλανδία. Η βιομηχανία γούνας έχει αναπτύξει μια εντελώς νέα προσέγγιση, έχει προχωρήσει σε πολλές πτυχές, είναι σε θέση να ακούει τις απόψεις του κοινού και να αλλάζει ανάλογα. Το εμπόριο γούνας έχει βαθιά συμμετοχή στις έννοιες της ηθικής, της οικολογίας και της αειφορίας - και το μήνυμά του ακούγεται στην Ευρώπη.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαρκόπουλος Λάζαρος
Uncontrolled Keywords: Βιομηχανία γούνας, Σιάτιστα, Καστοριά, Εμπόριο γούνας.
Subjects: Γ > Γουνοποιία
Γ > Γούνα
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 May 2021 07:34
Last Modified: 28 May 2021 07:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10930

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top