Διαχείριση της υγιεινής της ασφάλειας και των κινδύνων στον κατασκευαστικό τομέα και στα εργοτάξια

Χατζησάββας, Ιωάννης Β. (2020) Διαχείριση της υγιεινής της ασφάλειας και των κινδύνων στον κατασκευαστικό τομέα και στα εργοτάξια. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M18_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Γίνεται αναφορά και προτάσεις βελτίωσης στους κανονισμούς που ρυθμίζουν τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα κατασκευαστικά έργα μέσα σε ένα εργοτάξιο, στον καθορισμό διαδικασιών πρόληψης και διαχείρισης των κινδύνων που ενέχονται, στις εργασίες των εργοταξίων σε όλα τα στάδια υλοποίησης ενός έργου, στον καθορισμό ελάχιστων προδιαγραφών ασφάλειας και υγείας στα προσωρινά ή κινητά εργοτάξια, για τη καλύτερη βελτίωση των συνθηκών και του περιβάλλοντος εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα καθώς και στην εκπαίδευση των εργαζομένων. Επίσης, γίνεται αναφορά και προτάσεις βελτίωσης στις υποχρεώσεις για την εφαρμογή των βασικών αρχών πρόληψης, το συντονισμό των θεμάτων ασφάλειας και υγείας κατά την εκπόνηση της μελέτης και την εκτέλεση του έργου, καθώς και για τους σκοπούς συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις που απαιτούν τα καθήκοντα συντονιστών ασφάλειας και υγείας κατά την εκπόνηση μιας μελέτης για την κατασκευή ενός έργου όπως το Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας και το Φάκελο Ασφάλειας και Υγείας. Δίνεται έμφαση στη σημαντικότητα προβολής και διαχείρισης ενός προγράμματος υγείας και ασφάλειας, ώστε να κοινοποιείται σωστά σε όλους τους υπαλλήλους, στην εκπαίδευση των νέων εργαζομένων, τις νεοδιορισθείσες εποπτικές αρχές και στα νέα μέλη της κοινής επιτροπής για την υγεία και την ασφάλεια ενός εργοταξίου ή οργανισμού. Γίνεται σημαντική αναφορά στους αντιστοίχους ελληνικούς Κανονισμούς περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά ή Κινητά Εργοτάξια) στις παγκόσμιες σε ισχύ νομοθεσίες, καθώς στην παρουσίαση και στη μεταβατική προσαρμογή των νέων προτύπων ISO, για τη διαχείριση στην υγεία και στην ασφάλεια στην εργασία στον τομέα της κατασκευής, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των κινδύνων που μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά ή να βλάψουν τους εργαζομένους. Στις 28 Απριλίου, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας γιορτάζει την "Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία" για την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σχετικά με την ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Εμφανίζεται ετησίως από το 2003, κάθε χρόνο εστιάζει σε μια συγκεκριμένη περιοχή και διεξάγει μια εκστρατεία γύρω από το θέμα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τοπαλίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Καθήκοντα συντονιστών μηχανικών ασφάλειας, Διαχείριση κινδύνων σε εργοτάξιο, Ελληνικά νομοθετικά πλαίσια Υ.Α.Ε. (Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία), OHSAS 18001, Διεθνές Πρότυπο Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγείας (ISO 45001: 2018)
Subjects: Α > Ασφάλεια εργαζομένων
Ε > Εργασία - Ασφάλεια - Πρόληψη
Ε > Εργασία και εργαζόμενοι - Μέτρα ασφαλείας
Ε > Εργασία και εργαζόμενοι - Υγεία και υγιεινή
Υ > Υγιεινή και ασφάλεια
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 May 2021 08:25
Last Modified: 25 May 2021 08:25
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10929

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top