Πληροφοριακά συστήματα και τρόπους χρήσης τους στην εκπαίδευση

Οικονόμου, Άγγελος (2020) Πληροφοριακά συστήματα και τρόπους χρήσης τους στην εκπαίδευση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC63_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στα πλαίσια της παρούσας πτυχιακής εργασίας παρουσιάζεται αρχικά μία γενική βιβλιογραφική ανασκόπηση της έννοιας των Πληροφοριακών Συστημάτων, παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά τους και επιχειρείται μία ειδική αναφορά στα Πληροφοριακά Συστήματα στην Εκπαίδευση και δίνονται παραδείγματα. Εν συνεχεία παρουσιάζεται το Πληροφοριακό Σύστημα myschool το οποίο είναι ένα Πληροφοριακό Σύστημα το οποίο είναι αυτό που χρησιμοποιείται σε παρούσα φάση (έτος 2020) από την εκπαιδευτική κοινότητα στην Ελλάδα για την διευκόλυνση της διαχείρισης υλικού και διοίκησης των σχολικών μονάδων. Μάλιστα έχει εφαρμογή σε όλη την κλίμακα των εκπαιδευτικών φορέων, δηλαδή τις σχολικές μονάδες, τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) αλλά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παρόλο που το Πληροφοριακό Σύστημα myschool χρησιμοποιείται από το 2014, δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες τα αποτελέσματα των οποίων να υποστηρίζουν εάν έχει γίνει αποδεκτό από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και να έχουν αφομοιωθεί οι λειτουργίες του στην καθημερινότητα των εκπαιδευτικών. Για τον λόγο αυτό στην παρούσα εργασία επιχειρείται επίσης η αξιολόγηση του μέσω έρευνας που έλαβε χώρα κατά τον Απρίλιο και Μάιο του 2020 σε 114 μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Περιφέρειας Καστοριάς. Για την αξιολόγηση αυτή δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο απόψεων και διανεμήθηκε ηλεκτρονικά σε διευθυντές, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που χειρίζονται το εκπαιδευτικό Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Τα δεδομένα της έρευνας συλλέχθηκαν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Google forms ενώ η στατιστική τους μελέτη και ανάλυση έγινε με τη βοήθεια του προγράμματος επεξεργασίας στατιστικών δεδομένων IBM SPSS 23.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βασιλειάδου Όλγα
Uncontrolled Keywords: Myschool, Πληροφοριακά συστήματα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, Εκπαίδευση, Μελέτη περίπτωσης.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Ε > Εκπαίδευση
Ψ > Ψηφιακή τεχνολογία
Π > Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Π > Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 May 2021 07:26
Last Modified: 24 May 2021 07:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10921

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top