Η καρύδα

Κουτσαμάκη, Βασιλική (2007) Η καρύδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp39_2007.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (875kB)

Abstract

Σκοπός της εργασίας μας, είναι να αναδειχθεί τις πολύτιμες ιδιότητες που μας προσφέρει ο θαυμάσιος αυτός φοίνικας της καρύδας. Υπάρχει μια συνεχής αύξηση της χρήσης του φοίνικα καρύδων ανά τον κόσμο δεδομένου ότι παράγει έναν μεγάλο αριθμό διαφορετικών προϊόντων. Έτσι η καρύδα ως καρπός αλλά και ως δέντρο προσφέρει ποικιλίες προϊόντων που έχουν να κάνουν με τα τη διατροφή, με τις κατασκευές αντικειμένων (από τα φύλλα τους καλάθια, από τις ίνες του φλοιού σπάγκους–χαλιά–κουβέρτες κλπ.) και με την ιατρική. Ιδιαίτερ η όμως σπουδαιότητα είναι η παραγωγή λαδιού που χρησιμοποιείται διαδεδομένα τόσο στην μαγειρική, όσο και στην παρασκευή διαφόρων προϊόντων όπως λοσιόν σώματος, κρέμες κλπ.. Αυτή η σπουδαιότητα του λαδιού και οι ευεργετικές του ιδιότητες το καθιστούν ως τρίτο στην παγκόσμια κατανάλωσης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιακαλής Λεωνίδας
Additional Information: χωρίς εξώφυλλο
Uncontrolled Keywords: Προϊόντα καρύδας, Εχθροί και ασθένειες καρύδας, Είδη καρύδας
Subjects: Φ > Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Τ > Τροπικά φυτά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 24 Mar 2015 08:22
Last Modified: 17 Nov 2015 13:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1092

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top