Έλεγχος λειτουργίας και Βελτίωση λειτουργίας ζεύγους ηλεκτρικών μηχανών εργαστηρίου «Ηλεκτρικών Μηχανών»

Ντανάκας, Γεώργιος B. (2020) Έλεγχος λειτουργίας και Βελτίωση λειτουργίας ζεύγους ηλεκτρικών μηχανών εργαστηρίου «Ηλεκτρικών Μηχανών». BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H6_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (9MB)

Abstract

Με την παρούσα πτυχιακή εργασία, επιχειρείται η αναδόμηση και επαναλειτουργία ζευγών ηλεκτρικών μηχανών DC και AC. Τα ζεύγη των ηλεκτρικών μηχανών, καθώς και το σύστημα που τροφοδοτούσε και έλεγχε την λειτουργία του όλου συστήματος, είτε λόγω πολυχρησίας, είτε λόγω παλαιότητας είχε υποστεί φθορές και ήταν αδύνατη η λειτουργική του χρήση στην υλοποίηση των εργαστηριακών και ερευνητικών αναγκών του εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών. Παράλληλα μου δόθηκε η δυνατότητα, μέσα από την συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία να αναφερθώ στις ηλεκτρικές μηχανές συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος , θα δείξουμε τα είδη των μηχανών όπως και το κατασκευαστικό τους μέρος. Ακόμα θα δείξουμε την λειτουργία ενός συστήματος τροφοδοσίας και ελέγχου (τροφοδοτικού). Επίσης, θα παρουσιάσουμε εργαστηριακές ασκήσεις, οι οποίες θα ενσωματωθούν στις ήδη υπάρχουσες και θα διαμορφώσουν ένα πιο ολοκληρωμένο μαθησιακό αποτέλεσμα στο αντικείμενο τον ηλεκτρικών μηχανών, εναλλασσόμενου και συνεχές ρεύματος. Τέλος θα δούμε την βελτίωση και συντήρηση που έγινε στο ζεύγος των ηλεκτρικών μηχανών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δημητριάδης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Ηλεκτρικές μηχανές συνεχούς ρεύματος και εναλλασσόμενου ρεύματος, Αυτοδιεγειρόμενη μηχανή, Τροφοδοτικό, Βελτίωση - Συντήρηση ζεύγους ηλεκτρικών μηχανών
Subjects: Η > Ηλεκτρική ενέργεια
Κ > Κινητήρες
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 May 2021 09:14
Last Modified: 20 May 2021 09:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10894

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top