Σχεδιασμός, δημιουργία λογισμικού διαχείρισης ιατρείων με την γλώσσα PHP

Γεωργιτζίκη, Στυλιανή (2020) Σχεδιασμός, δημιουργία λογισμικού διαχείρισης ιατρείων με την γλώσσα PHP. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI43_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς που βρίσκουν εφαρμογή οι τεχνολογίες της πληροφορικής διαχρονικά, είναι ο ιατρικός κλάδος είτε στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό είτε στην αποθήκευση και διαχείριση των ιατρικών δεδομένων. Στον δεύτερο τομέα ειδικότερα, οι υπηρεσίες που παρέχει ένα ιατρείο προς τους πελάτες/ασθενής μπορούν να οργανωθούν και να αποθηκευτούν ψηφιακά με απώτερο στόχο την γρήγορη και ολοκληρωμένη ενημέρωση για το ιστορικό του ασθενούς, παράγοντα καθοριστικό στην σωστή ιατρική εκτίμηση και απόφαση. Η παρούσα πτυχιακή ασχολείται με την σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού για ιατρεία που εξυπηρετούν ασθενείς οι οποίοι επισκέπτονται το ιατρείο άμεσα είτε κατόπιν ραντεβού. Η εφαρμογή αποθηκεύει όλα τα απαραίτητα ατομικά και υγειονομικά στοιχεία του ασθενούς, καθώς και τυχόν ραντεβού και επισκέψεις. Διατηρεί πλήρες ιστορικό των διαγνώσεων ανά επίσκεψη και της θεραπείας ή της φαρμακευτικής αγωγής που δόθηκε. Με εύχρηστο τρόπο ο ιατρός μπορεί να έχει οποιαδήποτε πληροφορία με πλήθος συνδυαστικών αναζητήσεων βασισμένο σε επιλεγμένα κριτήρια. Σαν σύστημα αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο στη ορθολογική και παραγωγική άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπάτος Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Λογισμικό ιατρείου, Ασθενείς, Ραντεβού, Επισκέψεις, Ιστορικό ασθενούς, XAMPP, HTML, CSS, PHP, MySQL, UML, Βάσεις δεδομένων.
Subjects: Ι > Ιατρική - Πληροφορική
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Π > Πληροφορική - Τεχνολογία
Υ > Υπηρεσίες υγείας
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 May 2021 08:56
Last Modified: 20 May 2021 10:01
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10892

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top