Ανάλυση δομής και λειτουργίας μονάδας παραγωγής βιοαερίου στην Δυτική Μακεδονία: μελέτη περίπτωσης

Δουγαλής, Δημήτριος Αθ. (2020) Ανάλυση δομής και λειτουργίας μονάδας παραγωγής βιοαερίου στην Δυτική Μακεδονία: μελέτη περίπτωσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H7_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Αντικείμενα της παρούσας διπλωματικής εργασίας, αποτελούν η αξιολόγηση της συνεισφοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στον ενεργειακό σχεδιασμό της Ελλάδας και η αποτύπωση των κρίσιμων σημείων της χρήσης της βιομάζας ως εναλλακτική πηγή ενέργειας. Η μεθοδολογία εκπόνησης που ακολουθήθηκε βασίζεται σε βιβλιογραφική επισκόπηση η οποία καταλήγει στην εκπόνηση μελέτης περίπτωσης (case study).Στην πρώτη ενότητα, καταγράφεται αναλυτικά το σύνολο της Ευρωπαϊκής και της Εθνικής νομοθεσίας που χαρακτηρίζει τη διαχείριση της βιομάζας και την παραγωγή ενέργειας απ’ αυτήν.Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάζεται η διεργασία της αναερόβιας χώνευσης λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαραίτητες φυσικοχημικές και μικροβιολογικές παραμέτρους.Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζονται όλες οι επιμέρους διαθέσιμες τεχνικές που χρησιμοποιούνται κατά τη διεξαγωγή της διεργασίας της αναερόβιας χώνευσης και της παραγωγής βιοαερίου.Στην τέταρτη ενότητα, αποτυπώνονται τα ισοζύγια ενέργειας στην Ελλάδα και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.Τέλος, στην Πέμπτη ενότητα, παρατίθεται μελέτη περίπτωσης, μέσω της οποίας προσεγγίζεται ολοκληρωμένα η λειτουργία υφιστάμενης μονάδας παραγωγής βιοαερίου από κτηνοτροφικά απόβλητα και συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας στη Δυτική Μακεδονία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιαμήτρος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Αγροτοβιομηχανικά απόβλητα, Αναερόβια χώνευση, Βιοαέριο, Παραγωγή ενέργειας, Μονάδα βιοαερίου, Μελέτη περίπτωσης
Subjects: Β > Βιοαέριο
Β > Βιομάζα, Ενέργεια από
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 May 2021 09:19
Last Modified: 20 May 2021 09:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10863

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top