Απεικόνιση τιμών θερμοκρασίας και στροφών μονοφασικού κινητήρα 0,25KW μέσω συστήματος Scada και Arduino

Τσανακτσίδης, Σάββας Κ. (2020) Απεικόνιση τιμών θερμοκρασίας και στροφών μονοφασικού κινητήρα 0,25KW μέσω συστήματος Scada και Arduino. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H24_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Προσπαθώντας να λύσουμε όσο περισσότερα προβλήματα μπορούμε, φτάνουμε σε ένα σημείο όπου τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Η ανθρώπινη φύση είναι αυτή δυστυχώς που συνεχώς παλεύει με τον εαυτό της, βοηθώντας την εμείς προσπαθούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Σε αυτήν την πτυχιακή εργασία θα προσπαθήσουμε, να απεικονίσουμε την θερμοκρασία αλλά και τις στροφές ενός κινητήρα. Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την εφαρμογή μας, απαραίτητη είναι η χρήση ορισμένων εργαλείων. Αρχικά επομένως θα αναπτύξουμε τα εργαλεία που χρειάστηκαν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί για την προβολή της θερμοκρασίας και των στροφών του κινητήρα. Στην συνέχεια θα σχεδιάσουμε την εφαρμογή που θα υλοποιήσουμε, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν, σαφώς χωρίζονται σε μηχανολογικό (hardware) εξοπλισμό, αλλά και λογισμικό (software) εξοπλισμό. Θα αναπτύξουμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί και τα επιμέρους εργαλεία, όπως και τις ειδικές εφαρμογές που θα χριστούν. Έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας την ορθή λειτουργία της μηχανής. Αναφέρουμε και αναλύουμε και το λογισμικό που είναι απαραίτητο, όπως το σύστημα scada και το σύστημα arduino, ώστε να ρυθμιστούν τα μηχανολογικά μέρη, αλλά και να γίνετε και η απαραίτητη απεικόνιση των στοιχείων και των δεδομένων που θα εισάγουμε και τα αποτελέσματα που θα παίρνουμε. Τέλος θα αναφέρουμε τα συμπεράσματα τα οποία έχουμε καταλήξει από την υλοποίηση της εφαρμογής. Θα δούμε εάν μπορούμε να προτείνουμε βελτιώσεις αλλά και αναβαθμίσεις για να παράγουμε καλύτερο έργο. Συμπερασματικά μπορούμε να κατανοήσουμε τα μελλοντικά προβλήματα, αλλά και να μπορέσουμε να λύσουμε ορισμένα από τα παρόντα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιαμήτρος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Περιγραφή εξοπλισμού, Τεχνικά χαρακτηριστικά, Μονοφασικός Κινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος 0,25 KW, Arduino, Μικροελεγκτές, Σύστημα SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition), Ρύθμιση Θερμοκρασίας, Ρύθμιση Στροφών, Μηχανολογία
Subjects: Η > Ηλεκτρική ενέργεια
Η > Ηλεκτρικός εξοπλισμός και συσκευές
Κ > Κινητήρες
Μ > Μικροελεγκτές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 11 May 2021 09:29
Last Modified: 11 May 2021 09:29
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10862

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top