Ηλεκτρολογική εγκατάσταση οικίας και χρήση PLC για τον έλεγχο πυρασφάλειας, θέρμανσης, ψύξης και ασφάλειας

Κόρδας, Ευάγγελος Π. (2019) Ηλεκτρολογική εγκατάσταση οικίας και χρήση PLC για τον έλεγχο πυρασφάλειας, θέρμανσης, ψύξης και ασφάλειας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H28_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης/ψύξης, πυρασφάλειας και συναγερμού για μια συμβατική οικία με την χρήση του PLC TWDLCDE40DRF και της οθόνης HMIS5T (τύπος HMISTU SERIES) της Schneider Electric. Στόχος ήταν η ένωση όλων των παραπάνω συστημάτων μέσω ενός εύρωστου συνόλου συσκευών και εξαρτημάτων και ο εύκολος έλεγχος/ρύθμιση των παραμέτρων τους. Συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στα PLC και στις οθόνες HMI, στη συνέχεια αναλύονται τα χαρακτηριστικά και οι γλώσσες προγραμματισμού twidosuite του PLC TWDLCDE40DRF και vijeo design της οθόνης HMIS5T. Στο δεύτερο κεφάλαιο, παρουσιάζεται η λειτουργία κάθε υποσυστήματος. Ειδικότερα, αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας, οι επαφές που χρησιμοποιεί στο PLC και το μενού ελέγχου/ρύθμισης της λειτουργίας του μέσω της οθόνης ΗΜΙ. Τέλος, στο παράρτημα Α παρουσιάζεται το πρόγραμμα ladder του PLC.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γαύρος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Προγραμματιζόμενος Λογικός Ελεγκτής (PLC), Οθόνη HMI, TwidoSuite, Θέρμανση, Ψύξη, Πυρασφάλεια, Οθόνη επαφής twido, Vijeo Desinger, Ηλεκτρολογική εγκατάσταση οικίας, Προγραμματισμός PLC, Πρόγραμμα Ladder
Subjects: Α > Αυτοματισμός
Α > Αυτόματος έλεγχος
P > Programmed Logical Controllers (PLCs)
Π > Προγραμματιζόμενοι ελεγκτές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 11 May 2021 05:38
Last Modified: 11 May 2021 05:38
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10851

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top