Προοπτικές για την περαιτέρω χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Κουτρουμπίνας, Χαρίλαος Ευ. (2020) Προοπτικές για την περαιτέρω χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H3_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία θα παρουσιάσει στοιχεία που αφορούν τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας τριών χωρών, την Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Σερβίας. Θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο την παράγουν, τον τρόπο που την διανέμουν καθώς επίσης και το κόστος που εφαρμόζεται σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η μελέτη αυτή θα δώσει την δυνατότητα κατανόησης των συνθηκών που επικρατούν στο κομμάτι της ηλεκτρικής ενέργειας αυτών των χωρών καθώς επίσης και τις ανάλογες συγκρίσεις. Συγκεκριμένα θα αναφερθούν ξεχωριστά οι τρείς χώρες, οι οποίες επιδιώκουν τον βέλτιστο δυνατό τρόπο να παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια, βασιζόμενες στα αποθέματα που έχει η κάθε μία σε ενεργειακούς πόρους ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ενεργειακά αυτόνομες. Για τον λόγο αυτό γίνονται προσπάθειες εκσυγχρόνισης του τρόπου παραγωγής, καθώς έχει θετική περιβαλλοντική επίδραση αλλά και οικονομικά οφέλη. Η επιδίωξη των χωρών είναι η παραγωγή ενέργειας χρησιμοποιώντας πόρους που ήδη υπάρχουν σε σχετική αφθονία ώστε να επιτευχθεί η εξοικονόμηση πόρων και η αποτελεσματική παραγωγική διαδικασία. Σημαντικός είναι ο τρόπος κοστολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα αναφερθεί εκτενέστερα στην παρούσα εργασία, όπως και το επίπεδο χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) από κάθε χώρα και θα παρουσιαστεί διαγραμματικά το επίπεδο στο οποίο τις χρησιμοποιούν στη διάρκεια του χρόνου. Επιπλέον, θα γίνει αναφορά στους διανομείς της ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χώρας, αφού οι ίδιοι αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο αυτής της αλυσίδας. Συμπερασματικά στην παρούσα μελέτη θα αναφερθεί η διαδικασία μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στους τελικούς αποδέκτες, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η αποτύπωση των διαφορών των τριών αυτών βαλκανικών χωρών καθώς και των ομοιοτήτων τους σε ότι αφορά την αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κολτσακλής Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Τρόποι παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Ρουμανία, Σερβία, Ελλάδα), Προοπτικές ανάπτυξης, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)
Subjects: Α > Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η > Ηλεκτρική ενέργεια
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 10 May 2021 06:28
Last Modified: 10 May 2021 06:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10845

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top