Η τουριστική ανάπτυξη του Νομού Ηρακλείου Κρήτης: διερεύνηση των προβλημάτων

Ξυλούρης, Ελευθέριος Ε. (2018) Η τουριστική ανάπτυξη του Νομού Ηρακλείου Κρήτης: διερεύνηση των προβλημάτων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX78_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (929kB)

Abstract

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία αρκετών οικονομιών, επί του οποίου στηρίζεται η ευημερία και η ανάπτυξή τους. Αποτελεί έναν τομέα οικονομικής δραστηριότητας ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με άλλους κλάδους, ενώ οι επιπτώσεις του εντοπίζονται στην καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών υποδοχής τουριστών αλλά και στα μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας. Στα πλαίσια συγγραφής της παρούσας μελέτης εξετάστηκε η περίπτωση της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού Ηρακλείου της Κρήτης, ενώ διερευνήθηκαν και τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν. Το Ηράκλειο Κρήτης αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών οι οποίοι διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί επιλογή επίσκεψης ακόμη και των κατοίκων της Κρήτης. Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν αποδείξει ότι ο Νομός Ηρακλείου διαθέτει υψηλό επίπεδο ποιότητας τουριστικών υπηρεσιών, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα δαπανούσαν ένα υψηλότερο ποσό για την απόκτηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Ωστόσο, κάποια από τα προβλήματα τα οποία εντοπίστηκαν αφορούσαν στο χαμηλό επίπεδο των τουριστικών υποδομών, στο γεγονός ότι αποτελεί μία κλειστή κοινωνία και το οδικό δίκτυο είναι κακής ποιότητας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πιτόσκα Ηλέκτρα
Uncontrolled Keywords: Το τουριστικό φαινόμενο, Τουριστική ανάπτυξη, Ηράκλειο Κρήτης, Τουρίστας, Επισκέπτης, Βιώσιμος Τουρισμός, Εναλλακτικός Τουρισμός, Ερωτηματολόγιο
Subjects: Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Τ > Τουρισμός - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Mar 2021 10:12
Last Modified: 01 Mar 2021 10:12
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10822

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top