Παρουσίαση του CODESYS (COontrolled DEvelopment SYStem) με παράδειγμα εφαρμογής

Καστόπουλος, Αλέξανδρος Γ. (2019) Παρουσίαση του CODESYS (COontrolled DEvelopment SYStem) με παράδειγμα εφαρμογής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H20_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η εν λόγω πτυχιακή, ασχολείται με την παρουσίαση και την ανάλυση του προγράμματος CODESYS. Το CODESYS συνιστά ένα περιβάλλον προγραμματισμού και δίνει την δυνατότητα αξιοποίησης διαφόρων γλωσσών προγραμματισμού και επιτρέπει την δημιουργία προγραμμάτων ελέγχου εγκαταστάσεων αυτοματισμού, είναι πρακτικό και φιλικό προς τον χρηστή. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ανάλυση των βασικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει και στον τρόπο χρήσης του. Θα αναφερθούμε στα βασικά εργαλεία τα οποία διαθέτει το πρόγραμμα CODESYS και στον τρόπο χρήσης τους. Γίνεται επίσης μια αναφορά των δυο γλωσσών προγραμματισμού, στην Ladder Diagram και στην Sequential Function Chart που διαθέτει η πλατφόρμα CODESYS μέσω παραδειγμάτων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γαύρος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Πρόγραμμα ελέγχου εγκαταστάσεων αυτοματισμού, CODESYS (COntrolled DEvelopment SYStem), Σύστημα ανάπτυξης ελεγκτών, Πρωτόκολλο IEC 61131-3, Γλώσσες προγραμματισμού, Ladder Diagram (LD), Sequential Function Chart (SFC), PLC
Subjects: Α > Αυτοματισμός
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 10 Feb 2021 12:42
Last Modified: 10 Feb 2021 12:42
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10807

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top