Ενεργειακή αναβάθμιση σε τμήμα κτιρίου στις εργατικές κατοικίες στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Παπαγεωργίου, Σοφία Κ. (2019) Ενεργειακή αναβάθμιση σε τμήμα κτιρίου στις εργατικές κατοικίες στην πόλη της Πτολεμαΐδας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H9_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (13MB)

Abstract

Στα πλαίσια των δεσμεύσεων της χώρας μας ως εταίρου της Ευρωπαϊκής σχετικά με την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας με την οδηγία 2010/31/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία αναφέρεται στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων ο νόμος ΝΟΜΟΣ 4122/2013, όπως τροποποιήθηκε αντικαταστάθηκε και ισχύει, με την Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΦΕΚ 2367Β/12.07.2017 και την υπ’ αρ. ΔΕΠΕΑ/οικ. 178581 "Έγκριση Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων”. Με τον σχετικό νόμο θεσπίστηκε η μεθοδολογία υπολογισμού της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, καθορίστηκαν οι ελάχιστες απαιτήσεις της ενεργειακής απόδοσής τους, η χρονολογία από την οποία όλα τα νέα κατασκευαζόμενα κτίρια θα πρέπει να είναι κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας, καθορίστηκε η μεθοδολογία του υπολογισμού των βέλτιστων από πλευράς κόστους επιπέδων των ελάχιστων απαιτήσεων της ενεργειακής απόδοσης τους και καθορίστηκαν οι ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να πληρούν τα τεχνικά συστήματα που εγκαθίστανται σε νέα ή ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια, όπως ορίζει ο ΚΕΝΑΚ. Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος της άπτεται διαδικαστικών θεμάτων της διενέργειας ενεργειακής επιθεώρησης και του τρόπου έκδοσης του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.), και αναφέρεται στην μεθοδολογία με την παρουσίαση των βημάτων, από την καταχώρηση των στοιχείων που απαιτούνται έως και την έκδοση του Π.Ε.Α. Στο δεύτερο μέρος της η πτυχιακή εργασία παρουσιάζει την μελέτη περίπτωσης η οποία αναφέρεται σε διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης τμήματος κτηρίου έξω από το πολεοδομικό ιστό της Πόλης της Πτολεμαΐδας. Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα παρατίθενται στο τέλος της Πτυχιακής Εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Οικονόμου Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου, Ενεργειακή επιθεώρηση κατοικίας, Ενεργειακή αποδοτικότητα, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Επεμβάσεις ενεργειακής βελτίωσης (Μελέτη περίπτωσης), Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.), Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ.)
Subjects: Ε > Ενεργειακή πολιτική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Jan 2021 14:20
Last Modified: 21 Jan 2021 14:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10761

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top