Μελέτη, κατασκευή και συντήρηση καθοδικής προστασίας αγωγού αέριων και υγρών καυσίμων

Τσιάμης, Νικόλαος Θ. (2019) Μελέτη, κατασκευή και συντήρηση καθοδικής προστασίας αγωγού αέριων και υγρών καυσίμων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H6_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σε αυτή την πτυχιακή εργασία μελετάται ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η συντήρηση ενός συστήματος καθοδικής προστασίας σε αγωγούς μεταφοράς καυσίμων. Αρχικά, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στους αγωγούς καυσίμων, τη διάβρωση και το σύστημα καθοδικής προστασίας. Ορίζεται η έννοια της διάβρωσης, η οποία αποτελεί την κύρια φθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων και η έννοια της καθοδικής προστασίας. Εν συνεχεία, στο δεύτερο κεφάλαιο πραγματοποιείται η μελέτη των βασικών υλικών κατασκευής καθώς επίσης περιγράφονται η ηλεκτροχημεία και οι διάφορες μορφές της διάβρωσης που συναντώνται στην επιφάνεια των αγωγών. Επιπροσθέτως, στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται οι μέθοδοι προστασίας των αγωγών και πιο συγκεκριμένα της καθοδικής προστασίας, ενώ στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το θεωρητικό υπόβαθρο ενός συστήματος καθοδικής προστασίας. Επιπλέον, σε αυτό το κεφάλαιο περιγράφονται τα βήματα υλοποίησης αυτού του συστήματος και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την λειτουργία και τη συντήρηση του. Τέλος, καταγράφονται τα συμπεράσματα που εξάγονται από την εκπόνηση της εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πασχόπουλος Αστέριος
Uncontrolled Keywords: Διάβρωση αγωγών καυσίμων, Μέθοδοι προστασίας, Συντήρηση καθοδικής προστασίας, Αγωγός μεταφοράς καυσίμων, Θυσιαζόμενη (γαλβανική) άνοδος, Εξωτερική πηγή
Subjects: Κ > Καύσιμα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Jan 2021 10:55
Last Modified: 21 Jan 2021 10:57
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10758

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top