Ανάλυση λειτουργίας οικιακού συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με ΑΠΕ

Μενεγάκος, Αθανάσιος - Αναστάσιος Δ. (2020) Ανάλυση λειτουργίας οικιακού συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με ΑΠΕ. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H16_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η πτυχιακή εργασία αναφέρεται σε ένα οικιακό σύστημα το οποίο παράγει μέσω ηλιακών πάνελ ηλεκτρική ενέργεια και την αποθηκεύει με τη χρήση μπαταριών αποθήκευσης. Η υλοποίησή του έγινε με το λογισμικό «System Advisor Model-SAM». Ποιο συγκεκριμένα το λογισμικό αυτό υπολογίζει τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τη μελέτη μίας εγκατάστασης, όπως το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, το κόστος της εγκατάστασης αλλά και λειτουργίας του. Επίσης, υπολογίζει όλες τις προδιαγραφές του συστήματος και όλες τις πιστώσεις που του αναλογούν. Σε αυτή τη περίπτωση, γίνεται αναφορά στα κτίρια μηδενικής κατανάλωσης και τη νομοθεσία τους. Έπειτα, γίνεται μία ανάλυση στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μπαταριών αποθήκευσης, κάνοντας αναφορά στα είδη που χρησιμοποιούνται, τις αρχές λειτουργίας τους και τη χωρητικότητα. Επιπλέον, επεξηγήθηκαν οι έννοιες Net metering και Net billing και ποια η χρησιμότητά τους σε αυτά τα συστήματα. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο λογισμικό για τη δημιουργία ενός συνδυασμού φωτοβολταικών με μπαταρία και χωρίς μπαταρία. Τέλος, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των δύο περιπτώσεων καθώς και τα συμπεράσματά τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπουχουράς Άγγελος
Uncontrolled Keywords: Σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, Μπαταρία αποθήκευσης, Κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης, Net metering, Net billing, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), Φωτοβολταικό με μπαταρία αποθήκευσης
Subjects: Η > Ηλιακή ενέργεια
Φ > Φωτοβολταϊκή ενέργεια
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 15 Jan 2021 09:22
Last Modified: 15 Jan 2021 09:23
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10755

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top