Το λογιστικό πρόγραμμα SAP και η χρήση του στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος

Δαμασκηνίδης, Πασχάλης Β. (2018) Το λογιστικό πρόγραμμα SAP και η χρήση του στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
XR5_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία, θα αναφερθώ εκτενώς στο λογιστικό πρόγραμμα S.A.P. τον τρόπο χρήσης και τις λειτουργίες του γενικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.). Το λογιστικό πρόγραμμα SAP θεωρείται το καλύτερο λογιστικό πρόγραμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, καθώς πολλές μεγάλες εταιρείες το επιλέγουν για τη λειτουργία τους λόγω των πολλών επιλογών και δυνατοτήτων του προγράμματος, συγκριτικά με τα υπόλοιπα λογιστικά προγράμματα ERP. Αρχικά, θα κάνουμε μια περιγραφή της εξέλιξης του προγράμματος μέσα στο χρόνο, τα υποσυστήματα του όπως η λογιστική διαχείριση, η ελεγκτική και η χρηματοοικονομική διαχείριση. Επίσης αναλύουμε τη δομή του προγράμματος με τα βασικά μέρη και τις λειτουργίες του καθώς και το πως διαδόθηκε στον κόσμο ως το καλύτερο λογιστικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, θα αναλύσουμε την ομάδα οικονομικών εφαρμογών (Financials), την ομάδα εφαρμογών εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics) και την ομάδα διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων (Human Resources), των υποσυστημάτων τους όπως και το πως χρησιμοποιείται η κάθε ομάδα στις επιχειρήσεις. Έπειτα, θα κάνουμε μια αναφορά στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) σχετικά με την ίδρυση του, τη δομή του, τα οικονομικά προβλήματα που είχε πριν εμφανιστεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και μετέπειτα, καθώς και την πρόσφατη παραχώρηση μέρους του Οργανισμού σε ιδιώτες. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα παρουσιάσουμε τον τρόπο εφαρμογής του λογιστικού προγράμματος SAP στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.). Θα παρουσιάσουμε με εικόνες και διαγράμματα διάφορες λειτουργίες του προγράμματος SAP, όπως για παράδειγμα, μια καταχώρηση τιμολογίων στο σύστημα και την εκκαθάριση, τι γίνεται αν γίνει κάποιο λάθος σε αυτά, τη δημιουργία ενός προμηθευτή και την πληρωμή του καθώς και την διαδικασία εκτύπωσης των εγγράφων αυτών. Στο τελευταίο κεφάλαιο, αναλύω την ιστορία του συστήματος SAP ERP στην Ελλάδα, το πως ήρθε και πως καθιερώθηκε ως πρόγραμμα στην Ελληνική Επικράτεια και φυσικά η χρήση του και η λειτουργικότητά του στην Ελληνική επιχείρηση. Τέλος, γίνεται αναφορά, σύμφωνα με την εργασιακή εμπειρία μου πάνω στο πρόγραμμα, στα συμπεράσματα του λογιστικού προγράμματος SAP όπως και στη χρησιμότητα του στις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς όλο και περισσότερες αποφασίζουν να το χρησιμοποιήσουν για τις πολυάριθμες λειτουργίες του.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Λογιστικό πρόγραμμα S.A.P., Ανάλυση ομάδων εφαρμογών του S.A.P. (ERP), Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.), Χρήση του S.A.P. (ERP) στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.), Το σύστημα S.A.P. (ERP) στην Ελλάδα
Subjects: Λ > Λογιστική - Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 Jan 2021 14:13
Last Modified: 14 Jan 2021 10:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10747

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top