Η χρήση των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας

Κυριακίδου, Κυριακή (2020) Η χρήση των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D23_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Υπάρχει αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι οι πρόσφατα ανακαλυφθείσες κοιταίες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή προμήθεια φυσικού αερίου. Επομένως, πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η προοπτική ενός ενεργειακού διαδρόμου Ανατολικής Μεσογείου (East Med) ως πρόσθετου ενεργειακού διαδρόμου Ανατολής - Δύσης, καθώς θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι έχει καίρια στρατηγική και οικονομική σημασία, όχι μόνο για την περιοχή αυτή, αλλά και για την ΕΕ στο σύνολό της. Απόλυτη σημασία για την υλοποίηση αυτού του ενεργειακού διαδρόμου είναι η ανάπτυξη μιας ισχυρής διμερούς σχέσης και η στενή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ. Η υπογραφή τριμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αναμένεται να σταθεροποιήσει τις δεσμεύσεις για μια κοινή ενεργειακή στρατηγική και να επιταχύνει την υλοποίηση της απαραίτητης υποδομής. Η κατασκευή μιας εγκατάστασης υγροποίησης στην Κύπρο που θα επεξεργάζεται και θα εξάγει φυσικό αέριο από το φυσικό αέριο του Ισραήλ και της Κύπρου θεωρείται επί του παρόντος στρατηγική ενεργειακή προτεραιότητα από τις κυπριακές και ισραηλινές κυβερνήσεις.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Φυσικό αέριο, Αποθήκευση φυσικού αερίου, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), Αγορά ενέργειας στην Ελλάδα
Subjects: Ο > Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Φ > Φυσικό αέριο, αγωγοί του
Φ > Φυσικό αέριο
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Jan 2021 15:00
Last Modified: 08 Jan 2021 15:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10735

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top