Ανάλυση ξενοδοχειακής μονάδας και τάση σε προσφερόμενα πακέτα (All inclusive)

Μπίσγα, Γεωργία Ν. (2020) Ανάλυση ξενοδοχειακής μονάδας και τάση σε προσφερόμενα πακέτα (All inclusive). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D9_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στη ιστορική εξέλιξη του τουρισμού επισημαίνοντας τον ελλαδικό χώρο, στα οφέλη και μη που πηγάζουν από αυτήν, αναφέροντάς τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που έχει σε κάθε τομέα, καθώς γίνεται αναφορά στην αρχή των τουριστικών πακέτων και ποια είναι τα βασικά πράγματα που περιέχει. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται γνωστό τι πρέπει να περιλαμβάνει μια ξενοδοχειακή εγκατάσταση με τους τομείς της και αναλύει τον ρόλο που πρέπει να έχουν τονίζοντας την δυσκολία δημιουργίας και βιωσιμότητας της . Παραπέμπει όλα τα είδη ξενοδοχειακών μονάδων σύμφωνα με την εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και εξετάζοντας την δομή τους. Παρακολουθώντας την εξέλιξη των τουριστικών αναγκών προκύπτει ότι η τάση των all inclusiveμεγαλώνει εφόσον το συγκεκριμένο σύστημα διακοπών προσφέρει στους πελάτες αφθονία στις παροχές μιας ξενοδοχειακής μονάδας, και δεν τους υποχρεώνει να έχουν διαρκώς χρήματα. Το σύστημα all inclusive φιλοξενεί εκατομμύρια πελάτες σε κάθε τουριστική περίοδο όμως φαίνεται να είναι πηγή κακού για τις τοπικές κοινωνίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφού οδεύουν στην πτώχευση αφού δεν ¨επιτραπεί¨ στον πελάτη να βγει εκτός του ξενοδοχείου και όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες ¨κάθε πέρση και καλύτερα¨. Στο 4ο κεφάλαιο γίνεται μελέτη στην ιστορία του all inclusiveκαι την υιοθέτηση του από ελληνικά ξενοδοχεία, παραπέμποντας τα είδη του και τις συνέπειες του . Γίνεται μελέτη περίπτωσης το ξενοδοχείο Αkti beach club στην Καρδάμενα της Κω, δίνοντας μια περιγραφή στο προφίλ της, καταγράφοντας το πακέτο ενός ultra all inclusive ξενοδοχείου. Τέλος, αναφέρεται λεπτομερώς στο αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία το συγκεκριμένο σύστημα αλλά και παραπέμποντας λύσεις σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Τουρισμός, Ανάλυση ξενοδοχειακής μονάδας, Είδη ξενοδοχείων, Προσφερόμενα πακέτα ξενοδοχείων, All inclusive, Μελέτη περίπτωσης
Subjects: Τ > Τουριστική οικονομία
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Jan 2021 08:27
Last Modified: 08 Jan 2021 09:24
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10728

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top