Μπακόλας, Θεόδωρος (2020) Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών συσκευασμένων προϊόντων κρέατος (παριζάκι). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG23_2020.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Η συγκεκριμένη εργασία αναφέρεται στην χημική σύνθεση προϊόντος κρέατος θερμικής επεξεργασίας (παριζάκι) καθώς και στην διατροφική του αξία. Εξετάστηκαν 11 διαφορετικά δείγματα τα οποία αγοράστηκαν από τυχαία σημεία πώλησης της Φλώρινας και της Θεσσαλονίκης. Αρχικά αποδίδεται ο ορισμός του κρέατος και παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους προτιμώνται τα προϊόντα κρέατος. Στην συνέχεια, η παρούσα εργασία αναφέρεται σε προϊόντα αλλαντοποιίας και πιο συγκεκριμένα σε παριζάκια, τα οποία προέρχονται από σύγκοπτο κρέας. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζεται η τεχνολογία παρασκευής των αλλαντικών αυτών η οποία περιλαμβάνει την επιλογή των πρώτων, βοηθητικών και πρόσθετων υλών, τη θερμική επεξεργασία και τη συντήρησή τους. Όσο αναφορά τον προσδιορισμό χημικής σύνθεσης πραγματοποιήθηκε ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας σε υγρασία, τέφρα, πρωτεΐνες, ολικές λιπαρές ύλες, υδατάνθρακες, υδροξυπρολίνη και χλωριούχο νάτριο. Επίσης πραγματοποιήθηκε και προσδιορισμός περιεκτικότητας σε νιτρώδες νάτριο και σε χρωστικές ουσίες. Τέλος, παρατίθενται τα αποτελέσματα της έρευνας και o σχολιασμός αυτών για κάθε εξετασθείσα παράμετρο ξεχωριστά, καθώς και τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Προϊόντα κρέατος, Παριζάκι, Ποιοτικά χαρακτηριστικά, Χημική σύνθεση, Διατροφική ετικέτα |
Subjects: | Α > Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο Κ > Κρέας |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 01 Dec 2020 12:14 |
Last Modified: | 01 Dec 2020 12:14 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10714 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |